​Sorana Cîrstea s-a întors în țară după ce a realizat cea mai mare performanță a carierei la US Open 2023 (sferturi de finală) și a comentat printre altele și situația Simonei Halep, care este în așteptarea verdictului după ce a fost audiată de către tribunalul Sport Resolutions.

Sorana CirsteaFoto: Grace Schultz / AP / Profimedia

>> Președintele FR Tenis și cazul de dopaj al Simonei Halep: „Și dacă ar fi curată, tot o vor sancționa”

Sorana Cîrstea, revoltată de cazul Simonei Halep: „Nimeni nu vede normal această amânare”

Sorana Cîrstea a avut parte de un parcurs de vis la US Open 2023, acolo unde a reușit să ajungă până în faza sferturilor de finală.

Eliminată de Karolina Muchova, Sorana Cîrstea a revenit lunea aceasta în țară și a abordat printre altele și situația pe care o traversează Simona Halep.

Fosta lideră mondială a fost audiată de către tribunalul Sport Resolutions la finalul lunii iunie, iar de atunci așteaptă un verdict în ceea ce privește scandalul de dopaj de la US Open.

>>> Clasamentul WTA - Modificări spectaculoase: Simona Halep a dispărut din ierarhie

Mai mult decât atât, Sorana Cîrstea a discutat și despre ascensiunea sa în clasamentul WTA, dar și despre momentul în care a devenit prima rachetă a României, recunoscând că totul se datorează absenței Simonei.

„Nu a fost niciodată un obiectiv și mai ales conjuctura în care s-a întâmplat lucrul ăsta nu este una plăcută. Simona nu poate juca. Nu m-am gândit niciodată să fiu prima româncă, mai ales că noi jucăm internațional. Nu a fost un obiectiv, dar mă bucur să pot ajuta tenisul românesc chiar dacă printr-un rezultat frumos. (…)

Tot ce se întâmplă nu este un lucru normal, altfel Simona ar fi fost aici. Nimeni nu vede normal această amânare și nimeni nu poate să înțeleagă ce se întâmplă cu cazul ei. Este normal, suntem împreună în acest sport.

Nu e normal să dureze atât de mult să fii judecat și să ți se dea o decizie. E extrem de grea această așteptare, nici nu vreau să mă pun în postura ei. Sper din suflet să rezolve curând.” - a declarat Sorana Cîrstea, conform as.ro.

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Sport Resolutions și ITIA, detalii despre procesul Simonei Halep - Ce urmează pentru fosta lideră WTA

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep