Simona Halep a apărut pe lista jucătoarelor înscrise la US Open 2023, dar George Cosac (președintele Federației Române de Tenis) consideră că fosta lideră WTA nu va scăpa fără suspendare în cazul de dopaj în care este implicată și nu va putea juca la Grand Slamul american.

Simona HalepFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

George Cosac spune că Simona Halep nu va scăpa de suspendare în cazul de dopaj

Deși ultimele informații apărute în cazul de dopaj al Simonei au lăsat de înțeles că românca se va întoarce pe terenul de tenis, Cosac spune că ITIA (Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis) o va sancționa pentru a justifica situația creată.

"Dacă mă întrebați pe mine, nu (n.r. dacă Simona Halep ar putea reveni pe teren la US Open). Dacă e nevinovată, poate cere daune de milioane de euro, cât timp n-a jucat.Și dacă ar fi curată, o vor sancționa pentru că ar pierde ei toată imaginea. Îi vor da un minim de suspendare ca să își acopere ei situația creată" - George Cosac pentru sport.ro.

Simona Halep a fost audiată luna aceasta la Londra, iar în perioada următoare ar urma să fie făcut un anunţ în acest caz.

Regulamentul WTA și cum poate reveni Simona Halep pe teren

Conform jurnalistului Daniel Radu, o jucătoare care execută o perioadă de suspendare nu poate să fie înscrisă automat la turneele de Grand Slam.

Astfel, există două posibile variante pentru care românca ar putea reveni cât mai curând pe teren:

  • suspendarea provizorie i-a fost ridicată definitiv
  • a primit o suspendare mai mică de un an de zile.

În cazul unui verdict favorabil Simonei Halep, este de așteptat ca ITIA să se adreseze Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Sport Resolutions și ITIA, detalii despre procesul Simonei Halep - Ce urmează pentru fosta lideră WTA

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep