Victoria Azarenka a reușit la WTA Montreal să doboare un record al Simonei Halep, sportiva din Belarus devenind jucătoarea cu cele mai multe victorii la turneele de categorie „WTA 1000”.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Prăbușire în clasamentul WTA pentru Simona Halep

Victoria Azarenka, victoria 187 la turneele WTA 1000 - A depășit-o pe Simona Halep

Retrasă între timp din competiție (a declarat forfait înainte de meciul cu Sloane Stephens din turul al doilea), Vika a acumulat victoria cu numărul 187 din carieră la acest gen de turnee după ce a învins-o pe Magda Linette (scor 6-3, 6-0) în runda inaugurală.

„Oh, da? Ei bine, nu știam de această statistică, dar ea spune totul despre faptul că îmi place să joc la turnee importante” - Victoria Azarenka, după ce a depășit recordul Simonei Halep.

Această categorie de turnee a fost introdusă în circuitul WTA începând din sezonul 2009, însă pe atunci competițiile se numeau Premier Mandatory și Premier 5. Din 2021, WTA le-a reunit sub un nume nou, WTA 1000.

Turneele care fac parte din această categorie sunt Dubai, Indian Wells, Miami, Madrid, Roma, Canadian Open (Montreal / Toronto), Cincinnati, Guadalajara și China Open. Pe această listă se mai găsește și Wuhan Open, dar momentan nu se mai joacă tenis în această locație.

Victoria Azarenka are 187 de victorii, ea fiind urmată de Simona Halep (186), Petra Kvitova (177), Caroline Wozniacki (176 - revenită recent în circuitul mondial) și Agnieszka Radwanska (175 - retrasă de câțiva ani).

Suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep se află totuși pe lista jucătoarelor înscrise la US Open 2023.

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> VIDEO Ultimele imagini postate de Simona Halep - Fosta lideră WTA așteaptă decizia din procesul de dopaj

>> Sport Resolutions și ITIA, detalii despre procesul Simonei Halep - Ce urmează pentru fosta lideră WTA