​Într-un val de critici, Novak Djokovic are și un aliat după ce a organizat Adria Tour în plină pandemie. Liderul mondial, Grigor Dimitrov, Borna Coric, Viktor Troicki și Goran Ivanisevic au fost depistați pozitiv cu Covid-19, dar alte persoane sunt arătate cu degetul: niște șobolani.

Novak Djokovic, alaturi de parinti şi de sotie, la Adria TourFoto: Profimedia Images

Oameni importanți din lumea tenisului l-au criticat pe Nole pentru organizarea Adria Tour. Există însă și o voce care-l apără puternic pe Djokovic și care spune că liderul mondial trebuie aplaudat pentru o competiție care trebuie să se țină an de an de acum încolo: este vorba despre Nemanja Matic, jucătorul celor de la Manchester United.

"Totul a fost organizat în conformitate cu legile din Serbia, iar condițiile au fost cele mai bune. În pofida acestui lucru, șobolanii au ieșit din găurile lor și l-au criticat pe cel mai bun jucător din lume, atât în materie de tenis, cât și din punct de vedere al atitudinii față de ceilalți oameni" - Nemanja Matic.

"Nu îmi fac însă griji, curând pisica (n.r. Djokovic) se va întoarce pe teren, iar șobolanii de unde au venit, din găurile lor. Sper ca turneul să devină o tradiție, pentru că sportul din țara noastră merită așa ceva" - Nemanja Matic.

"Am un singur lucru să-i reproșez lui Novak: că și-a cerut scuze în fața șobolanilor care l-au criticat. Nu avea niciun motiv să facă asta. Ei o să-și ceară scuze în curând", a conchis Matic.

Adria Tour, un adevărat focar de infecție cu coronavirus

Începând de duminică (n.r. 21 iunie), atunci când lista a fost deschisă de Grigor Dimitrov, numărul cazurilor pozitive a tot crescut, iar aici vorbim doar despre sportivi, nu despre spectatorii de rând care au luat parte la Adria Tour fără nicio regulă de distanțare socială.

Lui Dimitrov i-au urmat Borna Coric, Marko Paniki (antrenorul de fitness al lui Nole), Kristijan Groh (antrenorul lui Grigor), Viktor Troicki și soția gravidă a acestuia.

Lista a fost completată de Novak Djokovic și de Jelena, soția acestuia.

Au scăpat Alexander Zverev, Marin Cilic, Andrey Rublev și Dominic Thiem, aceștia confirmând testele negative pentru Covid-19.

La Adria Tour nu au existat niciun fel de reguli de distanțare socială.

Citește și: