La nici 24 de ore de la anunțul făcut de Novak Djokovic conform căruia testul său la coronavirus este pozitiv, Srdjan (tatăl liderului mondial) a și găsit vinovatul pentru situația regretabilă de la Adria Tour.

Novak Djokovic, alaturi de parinti şi de sotie, la Adria TourFoto: Profimedia Images

Competiția demonstrativă din Balcani s-a încheiat prematur la Zadar, în Croația, fără ca finala să se mai dispute.

La nici o zi după ce Novak Djokovic a anunțat că a fost infectat cu noul coronavirus, Srdjan Djokovic a ieșit în spațiul public cu o declarație.

Astfel, conform spuselor tatălui liderului ierarhiei ATP există un vinovat pentru situația de la Adria Tour.

"De ce s-a întâmplat? Pentru că el a venit probabil bolnav cine știe de unde (n.r. face referire la Grigor Dimitrov). Nu a fost testat aici, ci a făcut testul în altă parte (n.r. Monte Carlo). Nu cred că a procedat corect. Deci, ce să mai putem face acum...A adus mari daune de imagine Croației, familiei Djokovic și Serbiei", a precizat Srdjan pentru RTL.

"Nimeni nu este bine, nici măcar el (n.r. Grigor) din cauza acestei situații de la competiție. Dar ce poți să faci acum? Asta este situația și trebuie să ieșim din ea mai puternici, să înțelegem că toate acestea vor trece și să ne protejăm în anumite momente" - Srdjan Djokovic.

"Vom face tot posibilul pentru a compensa toate cele întâmplate în viitor, când lucrurile vor reveni la normal și când nu vom mai fi nevoiți să trăim cu asemenea temeri. Vom reveni cu plăcere la Zadar", a conchis Srdjan.

Grigor a jucat în prima etapă a Adria Tour de la Belgrad, dar și în cea de la Zadar.

Jucătorul bulgar a disputat un meci contra lui Borna Coric în Croația, iar după acest duel s-a retras din competiție din cauza faptului că se simțea rău. Dimitrov a plecat la Monte Carlo, unde are reședința, și a făcut testul care i-a confirmat că este pozitiv la coronavirus.

Adria Tour, un adevărat focar de infecție cu coronavirus

Începând de duminică, atunci când lista a fost deschisă de Grigor Dimitrov, numărul cazurilor pozitive a tot crescut, iar aici vorbim doar despre sportivi, nu despre spectatorii de rând care au luat parte la Adria Tour fără nicio regulă de distanțare socială.

Lui Dimitrov i-au urmat Borna Coric, Marko Paniki(antrenorul de fitness al lui Nole), Kristijan Groh (antrenorul lui Grigor), Viktor Troicki și soția gravidă a acestuia.

Marți, lista a fost completată de Novak Djokovic și de Jelena, soția acestuia.

Au scăpat Alexander Zverev, Marin Cilic, Andrey Rublev și Dominic Thiem, aceștia confirmând testele negative pentru Covid-19.

La Adria Tour nu au existat niciun fel de reguli de distanțare socială.

Imagini de la o petrecere de pomină dintr-un club din Belgrad la care au participat mare parte dintre jucătorii de la Adria Tour:

VIDEO Imaginile care nu iartă: Novak Djokovic și ceilalți invitați de top, dezlănțuiți în club la bustul gol în plină pandemie

Tatăl lui Djokovic și porția de răutate la adresa lui Roger Federer: "De ce mai joacă tenis la 40 de ani? Crește-ți copiii, du-te la schi, fă altceva!"