Dominic Thiem, locul 3 ATP, se află printre jucătorii norocoși care au participat la Adria Tour, competiție organizată de Novak Djokovic, și au scăpat fără să se infecteze cu noul coronavirus. Austriacul a încercat să justifice comportamentul sportivilor prezenți la eveniment printr-o postare pe Instragram.

HotNews.roFoto: Hotnews

​"Am fost șocat când am primit veștile de la Adria Tour. Am jucat fără public timp de mai multe săptămâni, așa că ne-am bucurat foarte tare datorită prezenței fanilor la eveniment. Am avut încredere în regulile guvernului sârb privind coronavirus, dar am fost prea optimiști. Comportamentul nostru a fost o greșeală, am acționat prea euforic. Am fost testat de cinci ori în ultimele zece zile și rezultatul a fost de fiecare dată negativ. Doresc tuturor celor infectați toate cele bune și o recuperare rapidă", a scris Thiem pe Instagram.

Adria Tour, un adevărat focar de infecție cu coronavirus

Începând de duminică, atunci când lista a fost deschisă de Grigor Dimitrov, numărul cazurilor pozitive a tot crescut, iar aici vorbim doar despre sportivi, nu despre spectatorii de rând care au luat parte la Adria Tour fără nicio regulă de distanțare socială.

Lui Dimitrov i-au urmat Borna Coric, Marko Paniki(antrenorul de fitness al lui Nole), Kristijan Groh (antrenorul lui Grigor), Viktor Troicki și soția gravidă a acestuia.

Marți, lista a fost completată de Novak Djokovic și de Jelena, soția acestuia.

Au scăpat Alexander Zverev, Marin Cilic, Andrey Rublev și Dominic Thiem, aceștia confirmând testele negative pentru Covid-19.

La Adria Tour nu au existat niciun fel de reguli de distanțare socială.

Citește și: