​Grigor Dimitrov, locul 19 ATP, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, potrivit unui anunț făcut de acesta pe Instagram. Bulgarul a făcut testul după ce s-a simțit rău în timpul meciului cu Borna Coric (la Adria Tour, competiție disputată în Croația).

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vreau să le transmit fanilor și prietenilor mei că am fost testat pozitiv pentru Covid-19 în Monaco", a fost mesajul lui Dimitrov.

La Adria Tour au luat parte și jucători din Top 10 ATP precum Novak Djokovic, Alexander Zverev și Dominic Thiem.

"Vreau să mă asigur că toți cei care au intrat în contact cu mine în ultimele zile vor fi testați și vor lua măsurile de precauție necesare.

Îmi pare foarte rău pentru orice posibilă problemă cauzată. M-am întors acum acasă și mă recuperez. Vă mulțumesc pentru sprijin și vă rog să rămâneți în siguranță și sănătoși", a adăugat bulgarul.

În consecinţă, finala turneului, în care urma să joace Novak Djokovic şi rusul Andrey Rublev, a fost anulată.

Circuitul Adria Tour, organizat de Djokovic în Balcani pentru a strânge bani în scopuri caritabile şi pentru a oferi unor jucători meciuri într-un sezon competiţional suspendat din martie până în august din cauza pandemiei de coronavirus, a început cu etapa de la Belgrad, câştigată de austriacul Dominic Thiem, şi ar urma să continue cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie), după ce turneul din Muntenegru (27/28 iunie) a fost anulat.

La fiecare turneu participă opt jucători, împărţiţi în două grupe de câte patru, urmând să joace fiecare cu fiecare. Sistemul de joc este cel mai bun din şapte ghemuri, cu un tiebreak normal, potrivit Agerpres.