După ce tatăl lui Novak Djokovic a afirmat că Grigor Dimitrov este responsabil pentru răspândirea coronavirusului la Adria Tour, managerul acestuia, Georgi Stoimenov, a reacţionat, subliniind că bulgarul a respectat cu stricteţe toate regulile impuse.

Novak Djokovic si Grigor Dimitrov la Adria TourFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

Managerul spune că protejatul său, testat pozitiv cu Covid-19, nu a refuzat în niciun caz să fie testat în Serbia sau Croaţia.

"După trei luni de izolare totală, Grigor a mers direct la Belgrad. Nici la Belgrad şi nici la Zadar nu i s-a propus sau impus să facă vreun test.

Organizatorii evenimentelor sunt singurii care au responsabilitatea protocolului sanitar şi a regulilor ce trebuie urmate.

Grigor a respectat toate regulile impuse de organizatori şi măsurile existente la trecerea frontierei între Bulgaria, Serbia şi Croaţia", a spus Georgi Stoimenov, citat de News.ro.

La nici o zi după ce Novak Djokovic a anunțat că a fost infectat cu noul coronavirus, Srdjan Djokovic a ieșit în spațiul public cu o declarație.

Astfel, conform spuselor tatălui liderului ierarhiei ATP există un vinovat pentru situația de la Adria Tour.

"De ce s-a întâmplat? Pentru că el a venit probabil bolnav cine știe de unde (n.r. face referire la Grigor Dimitrov). Nu a fost testat aici, ci a făcut testul în altă parte (n.r. Monte Carlo). Nu cred că a procedat corect. Deci, ce să mai putem face acum...A adus mari daune de imagine Croației, familiei Djokovic și Serbiei", a precizat Srdjan pentru RTL.

"Nimeni nu este bine, nici măcar el (n.r. Grigor) din cauza acestei situații de la competiție. Dar ce poți să faci acum? Asta este situația și trebuie să ieșim din ea mai puternici, să înțelegem că toate acestea vor trece și să ne protejăm în anumite momente" - Srdjan Djokovic.

"Vom face tot posibilul pentru a compensa toate cele întâmplate în viitor, când lucrurile vor reveni la normal și când nu vom mai fi nevoiți să trăim cu asemenea temeri. Vom reveni cu plăcere la Zadar", a conchis Srdjan.

Grigor a jucat în prima etapă a Adria Tour de la Belgrad, dar și în cea de la Zadar.

Jucătorul bulgar a disputat un meci contra lui Borna Coric în Croația, iar după acest duel s-a retras din competiție din cauza faptului că se simțea rău. Dimitrov a plecat la Monte Carlo, unde are reședința, și a făcut testul care i-a confirmat că este pozitiv la coronavirus.

Adria Tour, un adevărat focar de infecție cu coronavirus

Începând de duminică, atunci când lista a fost deschisă de Grigor Dimitrov, numărul cazurilor pozitive a tot crescut, iar aici vorbim doar despre sportivi, nu despre spectatorii de rând care au luat parte la Adria Tour fără nicio regulă de distanțare socială.

Lui Dimitrov i-au urmat Borna Coric, Marko Paniki(antrenorul de fitness al lui Nole), Kristijan Groh (antrenorul lui Grigor), Viktor Troicki și soția gravidă a acestuia.

Marți, lista a fost completată de Novak Djokovic și de Jelena, soția acestuia.

Au scăpat Alexander Zverev, Marin Cilic, Andrey Rublev și Dominic Thiem, aceștia confirmând testele negative pentru Covid-19.

La Adria Tour nu au existat niciun fel de reguli de distanțare socială.