Novak Djokovic a refuzat să fie testat pentru Covid-19 în Croația, cu toate că Marko Paniki, preparatorul său fizic, a fost infectat cu noul coronavirus. De asemenea, pe lista celor găsiți pozitiv se mai află Grigor Dimitrov și Borna Coric.

Novak Djokovic si Grigor Dimitrov la Adria TourFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

Distanțarea socială nu a prea existat la Adria Tour, competiția fiind una disputată în mare parte fără restricții sanitare.

Grigor Dimitrov (duminică) și Borna Coric (luni) au anunțat că au fost infectați cu Covid-19, iar de virus nu a scăpat nici Marko Paniki, preparatorul fizic al lui Nole.

Conform presei din Serbia, liderul ierarhiei ATP a părăsit Zadar (Croația) și s-a deplasat la Belgrad fără să fie testat, acesta refuzând acest lucru.

Conform unui comunicat al organizatorilor Adria Tour, Djokovic a recurs la acest gest pentru că "nu a avut niciun fel de simptome".

De altfel, Nole a declarat în urmă cu doar câteva săptămâni că se opune vaccinării obligatorii împotriva noului coronavirus.

Criticat de Nick Kyrgios

Cunoscut pentru luările sale de poziții, Nick Kyrgios nu a stat departe nici după descoperirea acestor cazuri de infectări cu Covid-19. Australianul l-a criticat pe Djokovic pentru organizarea unui asemenea turneu în plină perioadă de pandemie.

"A fost o decizie absurdă când s-a hotărât organizarea acestei competiții. Vă urez sănătate, băieți! Dar asta se petrece când ignori toate protocoalele. Această boală nu este o glumă", a spus Nick Kyrgios pe Twitter.

La evenimentul din Zadar, Croația, au participat un total de nouă jucători, printre aceștia aflându-se și Novak Djokovic, Alexander Zverev, Andrey Rublev, Marin Cilic, Pedja Krstin și Danilo Petrovic.

Există și vești bune: testele pentru Alexander Zverev și Marin Cilic au fost negative.

Adria Tour este un turneu organizat de Novak Djokovic pentru a strânge bani în scopuri caritabile și pentru a le oferi unor jucători meciuri într-o perioadă în care circuitul mondial este întrerupt din cauza Covid-19.