Profesorul de cardiologie Sanjay Sharma, care l-a avut sub observație pe Eriksen când acesta juca la Tottenham, susține că sunt slabe șanse ca danezul să mai joace fotbal profesionist pentru că ”nu trebuie lăsat să mai moară încă o dată”.

Christian Eriksen, moment teribil la Euro 2020Foto: Markku Ulander / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit lui Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la o universitate din Londra, instituţiile din lumea fotbalului vor fi "foarte stricte" când vor stabili dacă Eriksen are voie sau nu să joace din nou.

Faptul că Eriksen este acum în viaţă este un semn foarte bun, potrivit cardiologului. "Aceasta înseamnă că perspectivele sale sunt bune”, a continuat doctorul, potrivit DPA citat de News.ro.

"Nu ştiu dacă va mai juca vreodată fotbal. Poate suna brutal, dar Eriksen a murit câteva minute. Vor risca profesioniştii din domeniul sănătăţii să-l lase să moară din nou?

Raspunsul este nu. Vestea bună este că va trăi, vestea proastă este că probabil este la sfârşitul carierei sale. Nu ar trebui să i se permită să joace în Marea Britanie, suntem foarte stricţi în acest sens", a mai spus el.

Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon la meciul Danemarca - Finlanda de la Euro 2020, fiind salvat de coechipierul Simon Kjaerși echipa medicală.

Conform mai multor surse din presa internațională, fotbalistul ar fi suferit un stop cardio-respirator în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, de la Copenhaga, din cadrul grupei B a Euro 2020.

În vârstă de 29 de ani, mijlocașul ofensiv al danezilor a fost resuscitat aproape 18 minute pe gazon, iar apoi a fost transportat la spitalul din Copenhaga. Eriksen a fost cel care le-a transmis mai apoi coechipierilor să joace tot sâmbătă continuarea meciului cu Finlanda.

După minute bune, arbitrul Antony Taylor a trimis jucătorii la cabine, dar meciul s-a reluat ulterior.

Finlanda s-a impus, scor 1-0, reușind prima victorie la un campionat european, la chiar primul meci disputat la turneul final al competiției.

Emoţia produsă din cauza problemelor medicale ale mijlocaşului Christian Eriksen a determinat echipa naţională daneză să-şi suspende activităţile de duminică.

Citește și: