Christian Eriksen a ținut capul de afiș al zilei de sâmbătă de la Euro 2020, mijlocașul danez reușind să dribleze moartea cu ajutorul personalului medical. Căzut pe gazon fără să fi intrat în contact cu cineva, fotbalistul celor de la Inter a fost resuscitat minute bune pe gazon, scenele fiind unele dramatice pentru toți cei prezenți în tribune la Copenhaga (la meciul Danemarca vs Finlanda).

Christian Eriksen, moment teribil la Euro 2020Foto: WOLFGANG RATTAY / AFP / Profimedia

La ore bune după incident, a apărut și declarația medicului care practic i-a salvat viața lui Eriksen. Conform mai multor surse din presa internațională, fotbalistul ar fi suferit un stop cardio-respirator.

Ce spune medicul danezilor despre cazul Eriksen

"Am fost chemați când s-a prăbușit pe gazon. Stătea pe o parte și respira. Inițial am simțit că avea puls, dar, imediat, lucrurile s-au schimbat.

Am început rapid manevrele de resuscitare. Doctorul de la stadion ne-a ajutat enorm, ca și restul echipei de urgență. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital. Din fericire, s-a agățat de viață", a spus doctorul naționalei Danemarcei, citat de presa internațională.

În vârstă de 29 de ani, mijlocașul ofensiv al danezilor a fost resuscitat aproape 18 minute pe gazon, iar apoi a fost transportat la spitalul din Copenhaga. Eriksen a fost cel care le-a transmis mai apoi coechipierilor să joace tot sâmbătă continuarea meciului cu Finlanda (pierdut de Danemarca cu 1-0).

Cine este Christian Eriksen

În vârstă de 29 de ani (e născut pe 14 februarie 1992), Christian Dannemann Eriksen are 1.82 metri și este un mijlocaș ofensiv legitimat la Inter Milano.

De-a lungul carierei a evoluat pentru Ajax (2010-2013), Tottenham (2013-2020) și Inter Milano (2020 - prezent). A îmbrăcat de 108 ori tricoul naționalei daneze și a reușit 36 de goluri.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Selecționerul Danemarcei, faza zilei după incidentul teribil suferit de Christian Eriksen - În lacrimi la conferința de presă

Simon Kjaer, rol decisiv în salvarea lui Christian Eriksen - De ce presa internațională îl numește erou pe căpitanul danezilor

FOTO VIDEO Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabilizată la spital

Momentul în care Eriksen se prăbușește pe teren:

*Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Sursă video: Gazzetta.it