Piero Volpi, medicul echipei Inter Milano, actuala echipă a lui Christian Eriksen, susține că acesta a trecut toate examenele medicale înainte de venirea la Milano, în luna ianuarie a anului trecut.

HotNews.roFoto: Hotnews

Volpi a precizat că Eriksen nu a contractat niciodată noul coronavirus, nu are probleme medicale cunoscute şi a trecut fără probleme fiecare examen medical de la sosirea în Italia.

"Dar vom vorbi despre asta când va veni momentul", a adăugat Volpi despre istoricul medical al lui Eriksen. "În acest moment, important este că îşi revine", a mai spus el, pentru AP.

"Suntem în contact cu federaţia daneză, cu managerul echipei, cu medicul echipei. Dar încă nu ştim nimic. Am auzit ce a spus UEFA şi suntem cu toţii fericiţi că a fost stabilizat. Dar asta este tot ce ştim", a mai declarat Volpi, sâmbătă seara, potrivit News.ro.

Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon la meciul Danemarca - Finlanda de la Euro 2020, fiind salvat de coechipierul Simon Kjaer și echipa medicală.

Conform mai multor surse din presa internațională, fotbalistul ar fi suferit un stop cardio-respirator în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, de la Copenhaga, din cadrul grupei B a Euro 2020.

În vârstă de 29 de ani, mijlocașul ofensiv al danezilor a fost resuscitat aproape 18 minute pe gazon, iar apoi a fost transportat la spitalul din Copenhaga. Eriksen a fost cel care le-a transmis mai apoi coechipierilor să joace tot sâmbătă continuarea meciului cu Finlanda.

După minute bune, arbitrul Antony Taylor a trimis jucătorii la cabine, dar meciul s-a reluat ulterior.

Finlanda s-a impus, scor 1-0, reușind prima victorie la un campionat european, la chiar primul meci disputat la turneul final al competiției.

Emoţia produsă din cauza problemelor medicale ale mijlocaşului Christian Eriksen a determinat echipa naţională daneză să-şi suspende activităţile de duminică.

Citește și: