Vizibil marcați de momentul dramatic petrecut în prima repriză (prăbușirea lui Christian Eriksen pe teren), jucătorii Danemarcei au pierdut primul meci disputat la Campionatul European, sâmbătă, la Copenhaga, în fața reprezentativei Finlandei (debutantă la un turneu final), scor 1-0.

Christian EriksenFoto: WOLFGANG RATTAY / AFP / Profimedia

Unicul gol al partidei a fost înscris de Pohjanpalo, în minutul 60.

În minutul 74, danenzul Hojbjerg a ratat un penalti.

Meciul a fost marcat de o întrerupere de aproape două ore, cauzată de prăbușirea danezului Christian Eriksen. Acesta s-a prăbuşit pe teren în minutul 43 şi a avut nevoie de manevre de resuscitare timp de mai multe minute, după care a fost transportat la spital. UEFA a anunţat că starea jucătorului este stabilă.

Au evoluat echipele:

Danemarca: Schmeichel – Wass (Larsen ’76), Kjaer (Vestergaard ’63), Christensen, Mahle – Eriksen (Jensen ’43), Hojbjerg, Delaney (Cornelius ’76) – Poulsen, Wind (Olsen ’63), Braithwaite. Selecţioner: Kasper Hjulmand.

Finlanda: Hradecky – Toivio, Arajuuri, O’Shaughnessy – Raitala (Vaisanen ’90), Lod, Sparv (Schuller ’77), Kamara, Uronen – Pohjanpalo (Forss ’84), Pukki (Kauko ’77). Selecţioner: Markku Kanerva.

Meciul a fost arbitrat de englezul Anthony Taylor.

În aceeaşi grupă are loc, sâmbătă, şi partida Belgia vs Rusia. Meciul a început la ora 22:00 și este transmis LiveBLOG pe HotNews.ro.

Christian Eriksen, momente dramatice la Copenhaga:

  • Surse foto:

Friedemann Vogel / AFP / Profimedia

WOLFGANG RATTAY / AFP / Profimedia

Markku Ulander / Shutterstock Editorial / Profimedia