Cupa Mondială de fotbal s-a terminat cu victoria Argentinei, dar discuțiile despre competiția din Qatar nu s-au încheiat. Cu ajutorul inteligenței artificiale a fost realizată echipa ideală a turneului final. Așa cum era de așteptat, Messi și Mbappe nu lipsesc.

Kylian Mbappe și Lionel Messi Foto: Manu Fernandez / AP / Profimedia

>> VIDEO Nebunie totală în Argentina: Messi a ajuns acasă cu trofeul Cupei Mondiale - Zi liberă în toată țara

Argentina a câștigat Cupa Mondială de fotbal după o finală dramatică cu Franța, departajarea făcându-se la penaltiuri (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 4-2 la penaltiuri pentru argentinieni).

Messi, Mbappe, Hakimi, Lovren și Alvarez, în echipa ideală a CM 2022

IA a ținut cont de calitatea și de cantitatea fazelor reușite de fiecare jucător în parte. De asemenea, a evaluat în mod obiectiv în funcție de context fiecare acțiune din meciuri, iar penaltiurile nu au fost deloc luate în considerare.

Fotbaliștii au primit puncte atunci când a crescut probabilitatea ca echipa lor să marcheze. De asemenea, s-a ținut cont și de faza defensivă: jucătorii au fost de asemenea notați pozitiv atunci când au scăzut probabilitatea ca naționala lor să încaseze un gol.

În mod identic, fotbaliștii au fost „penalizați” atunci când prin acțiunilor lor au pus în pericol propria poartă.

Ocupantă a locului 3 în ierarhia finală, Croația a avut trei jucători în echipa ideală, fiind la egalitate din acest punct de vedere cu Franța.

Argentina a avut doi titulari, iar Olanda, Maroc și Anglia câte unul.

La capitolul surprize pot fi trecuți portarul Noppert (Olanda), dar și Luka Modric (absența din echipa ideală a „creierului” naționalei Croației).

Conform calculelor IA, Kylian Mbappe a fost cel mai bun jucător de la CM recent încheiat, el fiind peste Lionel Messi.

Echipa ideală de la CM 2022 din Qatar conform IA

Noppert (Olanda - 1,89) - Hakimi (Maroc - 1,52), Lovren (Croația - 2,18), Gvardiol (Croația - 3,42), Theo Hernandez (Franța - 1,81) - Tchouameni (Franța - 1,72), Kovacic (Croația - 1,82) - Mbappe (Franța - 5,56), Messi (Argentina - 4,90), Saka (Anglia - 3,54) - Julian Alvarez (Argentina - 4,23)

S-ar putea să te mai intereseze și: