Karim Benzema a făcut parte din lotul Franței, dar nu a jucat nici măcar un minut la Mondialul din Qatar din cauza unei accidentări. La o zi distanță după ce „Cocoșii Galici” au pierdut dramatic finala cu Argentina, Benzema și-a anunțat retragerea din naționala țării sale.

Didier Deschamps si Karim BenzemaFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Argentina a câștigat Cupa Mondială de fotbal după o finală dramatică cu Franța, departajarea făcându-se la penaltiuri (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 4-2 la penaltiuri pentru argentinieni).

Karim Benzema s-a retras din naționala Franței

Într-o postare pe rețelele sociale, Benzema a anunțat că povestea dintre el și naționala Franței a ajuns la final.

Accidentat înainte de meciul de debut al Franței de la CM din Qatar, Benzema s-a recuperat total înainte de marea finală, însă Didier Deschamps nu a dorit să-l mai cheme la lot pe atacantul celor de la Real Madrid.

S-a scris mult despre această ruptură dintre cei doi, iar la doar o zi distanță după ce Franța a pierdut dramatic finala cu Argentina (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute și 4-2 după penaltiuri), Benzema și-a anunțat retragerea din naționala „Cocoșilor Galici”.

Anunțul a fost făcut de atacantul celor de la Real Madrid (și deținătorul Balonului de Aur) chiar în ziua în care a împlinit 35 de ani.

Cotat de Transfermarkt la 35 de milioane de euro, Karim Benzema a bifat în perioada 2007-2022 nu mai puțin de 97 de prezențe în naționala Franței, reprezentantivă pentru care a marcat de 37 de ori.

S-ar putea să te intereseze și: