Jucătorii Argentinei au sosit acasă cu trofeul Cupei Mondiale, iar fiesta a fost declanșată pe străzile din Buenos Aires.

Argentina, campioana lumii, la sosirea la Buenos AiresFoto: Gustavo Garello / AP / Profimedia

Argentina a câștigat Cupa Mondială de fotbal după o finală dramatică cu Franța, departajarea făcându-se la penaltiuri (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 4-2 la penaltiuri pentru argentinieni).

Lionel Messi și compania au adus acasă trofeul Cupei Mondiale după o pauză de 36 de ani, ultimul care reușise acest lucru fiind regretatul Diego Armando Maradona (în 1986).

„Pumele” au sosit acasă luni noapte (ora locală 02:21) și au fost așteptate chiar și la acea oră târzie de fani la aeroport.

Așa cum era de așteptat, la aterizarea la Buenos Aires primul care a ieșit din avion a fost Lionel Messi, cel care avea în mâini trofeul Cupei Mondiale de fotbal.

Guvernul din Argentina a autorizat o mare „adunare populară”, la eveniment urmând să participe peste un milion de persoane (așa cum s-a întâmplat și imediat după ce Messi și compania au triumfat împotriva Franței).

Marea sărbătoare alături de fani va avea însă loc marți, conform oficialilor argentinieni.

Cu această ocazie, în Argentina a fost declarată zi liberă, doar instituțiile statului și băncile urmând să lucreze până la ora locală 12:00.

Locul central pentru distracție va fi la Obelisc, în Buenos Aires.

De-a lungul participărilor la CM de fotbal, Argentina a reușită să iasă campioană în trei rânduri: 1978, 1986 și 2022.

S-ar putea să te mai intereseze și: