Brazilia a fost eliminată dramatic de Croația din drumul spre semifinalele Campionatului Mondial, după o partidă decisă la loviturile de departajare (1-1, 2-4 d. l. d.).

Neymar, in tricoul BrazilieiFoto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Meciurile zilei la Mondialul din Qatar: Faza sferturilor se încheie sâmbătă - Programul TV

Dezamăgirea a fost una uriașă pentru elevii lui Tite, care au fost foarte afectați de eșecul suferit în fața croaților.

Neymar a precizat la finalul meciului că ia în calcul chiar retragerea de la echipa națională de fotbal a Braziliei, iar imediat după, Tite și-a anunțat demisia din calitate de selecționer.

Chiar dacă deznodământul nu a fost unul pe care și l-ar fi dorit, Neymar a marcat în poarta lui Livakovic și l-a egalat pe Pele în clasamentul marcatorilor All Time ai Braziliei.

Pele, mesaj puternic de încurajare pentru Neymar & Co

De pe patul de spital, legendarul brazilian a ținut să îi trimită un mesaj de încurajare fotbalistului de la Paris Saint Germain și să îl felicite pentru recordul stabilit.

„Moştenirea ta este departe de a se încheia. Continuă să ne inspiri şi voi continua să ridic pumnii în aer de fericire la fiecare gol pe care îl marchezi, aşa cum am făcut la toate jocurile în care te-am văzut pe teren.” - a scris Pele.

„Din păcate, nu mai este o zi fericită pentru noi, dar vei fi întotdeauna o sursă de inspiraţie pentru mulţi oameni care vor să fie ca tine. Am învăţat că, cu cât trece mai mult timp, cu atât moştenirea noastră crește.

Ştim amândoi că acesta este mai mult decât un număr. Datoria noastră cea mai mare, ca jucători, este să inspirăm. Inspiră colegii noştri de profesie astăzi, generaţiile următoare şi, mai presus de toate, inspiră pe toţi cei care iubesc sportul nostru.

Recordul meu a fost stabilit în urmă cu aproape 50 de ani şi nimeni nu s-a apropiat de el până acum. Ai ajuns acolo, băiete. Asta dă valoare măreţiei cuceririi tale.

Am 82 de ani şi, după tot acest timp, sper că v-am inspirat într-un fel să mergeţi cât mai departe. Sper ca cucerirea lui să contamineze milioane de oameni care îl urmăresc pentru a sfida ceea ce pare imposibil.” - a transmis triplul-campion mondial.