Argentina va juca în semifinalele Campionatului Mondial din Qatar, după ce pumele au eliminat Olanda la penalty-uri (2-2, 4-3 d. l. d.), la capătul unui meci intens și plin de nervozitate.

Emiliano Martinez la naționala ArgentineiFoto: Naoki Morita / AFLO / Profimedia

Emiliano Martinez a fost eroul formației antrenate de Scaloni, apărând penalty-urile lui Van Dijk și Berghuis și a avut un mesaj acid la adresa centralului Mateu Lahoz.

Emiliano Martinez, foarte vehement la adresa centralului - „E nebun”

Portarul celor de la Aston Villa, Emiliano Martinez, a avut o prestație de excepție la loviturile de departajare în confruntarea cu Olanda, însă nu l-a iertat pe arbitrul Mateu Lahoz la finalul partidei.

Emiliano Martinez a precizat printre altele că Argentina trebuia eliminată, datorită eșecului suferit de Spania în optimi.

„Am avut de departe cel mai prost arbitru de la Cupa Mondială. Nu știu de ce a dat acea lovitura liberă, a dat 10 minute de prelungire. A vrut să fim egalați. Acest arbitru e nebun, arogant. Tu îi spui ceva și el iți vorbește urât... După ce Spania a fost eliminată, cred ca a vrut să plecăm și noi acasă.” - a spus Emiliano Martinez, conform MARCA.

Nu mai puțin de 15 cartonașe galbene a împărțit Mateu Lahoz în partida de duminică seară, acesta fiind meciul cu cele mai multe cartonașe galbene din istorie de la un Campionat Mondial.

Portarul Argentinei nu l-a uitat nici pe Louis van Gaal, care declara înaintea partidei că își dorește să ajungă la loviturile de departajare.

„M-am gândit la Van Gaal , a spus că dacă ajungem la penalty-uri, Olanda ar avea un avantaj clar. Cred că data viitoare ar trebui să-și țină gura închisă.” - a mai spus acesta.