​Argentina a obținut calificarea în semifinalele CM din Qatar, după un meci nebun contra Olandei, încheiat la loviturile de departajare (2-2, 4-3 d. l. d.)

Lionel Messi, bucurie alaturi de colegi la CM 2022 QatarFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Naționalele care se vor întâlni în prima semifinală de la CM 2022 Qatar

Lionel Messi a fost din nou decisiv pentru naționala Argentinei. Căpitanul a pasat decisiv la prima reușită înscrisă de Molina și a transformat penalty-ul din care Argentina a făcut 2-0. Surprinzător însă, meciul a ajuns în prelungiri, iar Messi & Co au suferit.

La loviturile de departajare, Emiliano Martinez a avut o super-prestație și a apărat penalty-urile lui Van Dijk și Berghuis.

Lionel Messi, mesaj puternic pentru coechipierii săi

În partida cu Olanda, Lionel Messi a stabilit un nou record în tricoul Argentinei și l-a egalat pe Gabriel Batistuta la numărul de goluri înscrise la turneele finale mondiale, 10.

Imediat după meci, Messi a postat un mesaj războinic pe pagina sa de Facebook, prin care a arătat lumii că Argentina este în sfârșit o echipă.

„Impresionant cum a luptat toată echipa, încă o dată împreună, cu știința de a suferi. Suntem în primele 4 naționale ale lumi. Să mergem!” - a scris starul argentinian.