Naționala Argentinei s-a calificat în semifinalele CM din Qatar, la capătul unui meci nebun contra Olandei, decis la loviturile de departajare, după ce „pumele” au condus cu scorul de 2-0.

Lionel Messi si armata de fotografi de la CM 2022Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naționalele care se vor întâlni în prima semifinală de la CM 2022 Qatar

Argentinienii s-au văzut egalați după o dublă a lui Weghorst (min 83 și min 90+11), iar în prelungiri, băieții lui Scaloni au ratat din toate pozițiile și au trimis și mingea în bară prin Enzo Fernandez.

Unul dintre eroii Argentinei, căpitanul Lionel Messi, s-a dezlănțuit la interviul de după meci și i-a făcut praf atât pe arbitrul Mateu Lahoz, cât și pe selecționerul olandez, Louis van Gaal.

Lionel Messi, vehement la adresa lui Mateu Lahoz - Nu l-a iertat nici pe Louis van Gaal

Cu un gol și un assist în cele 120 minute contra Olandei, Messi a fost din nou liderul selecționatei antrenate de Scaloni și l-a egalat pe Gabriel Batistuta în clasamentul golurilor înscrise la turneele finale mondiale.

La finalul partidei, Messi nu i-a menajat nici pe Mateu Lahoz și nici pe Louis van Gaal. Argentinianul l-a criticat pe centralul partidei pentru deciziile luate și pentru cartonașele galbene arătate.

„Nu vreau să vorbesc prea despre arbitru, pentru că nu pot fi sincer. Dacă vorbesc, voi fi penalizat. FIFA trebuie să se gândească la asta, nu poate pune un astfel de arbitru pentru aceste meciuri.

Nu poți pune un arbitru care nu este la înălțime. Ne-a fost frică înainte de meci pentru că știam cine este. Sunt multe detalii pe teren din care îți dai seama că vrea să te doboare.” - a spus Messi conform MARCA.

Imediat după loviturile de departajare, Messi s-a îndreptat către Louis van Gaal și staff-ul său și au discutat timp de câteva secunde.

Se pare că Lionel Messi i-ar fi reproșat stilul de joc pe care și l-au propus olandezii.

„Van Gaal, care pretinde atât de mult că joacă bine, doar aruncă mingi în careu pentru jucătorii înalți.” - a declarat Leo Messi.