Turneul WTA de la Miami a rămas duminică fără cea de-a doua favorită, Aryna Sabalenka fiind învinsă surprinzător de Anhelina Kalinina, ocupantă a locului 36 în ierarhia mondială.

Aryna SabalenkaFoto: Andy Wong / AP / Profimedia

>> WTA Miami: Sorana Cîrstea, calificare la pas în turul al treilea – Va întâlni o adversară de top

Aryna Sabalenka, învinsă în turul trei de la WTA Miami de Anhelina Kalinina

La capătul unui meci de două ore și 3 minute, Kalinina a avut câștig de cauză, scor 6-4, 1-6, 6-1.

Aflată într-un moment dificil după ce fostul iubit a murit la doar 42 de ani, Aryna nu și-a găsit ritmul cu serviciul (una din principalele sale arme), sportiva din Belarus având în special mari probleme pe „al doilea”: procentaj al punctelor câștigate de doar 31%.

În total, Sabalenka a cedat șase gameuri de la lansare (trei în primul set și tot trei în decisiv), ziua campioanei de la Australian Open fiind per total una cenușie.

În optimi, pentru Anhelina Kalinina va urma meciul cu Yulia Putintseva, ocupantă a locului 68 în clasamentul WTA.

Miami Open, turneu din categoria WTA 1000, are loc în perioada 19-31 martie. Se joacă pe suprafață hard, pe tabloul principal se află 128 de jucătoare, iar premiile acordate au valoare totală de $8,995,555. Campioana en-titre este Petra Kvitova (este însărcinată și nu va participa la ediția din acest an).

De știut despre moartea fostului iubit al Arynei Sabalenka

Konstantin Koltsov a murit la doar 42 de ani. Presa din Belarus a afirmat că un accident vascular cerebral ar fi dus la moartea fostului hocheist, poliția din Miami susține că ar fi vorba despre o sinucidere, în timp ce fosta soție a acestui a afirmat că „cel mai probabil era foarte beat și moartea ar fi survenit în urma unui accident”.

Konstantin Koltsov și Julija Mikhailova au împreună trei copii, în vârstă de 18, 16 și 5 ani. Cei doi au divorţat în 2020.

Tatăl Arynei Sabalenka (fost hocheist și el) decedase la 43 de ani, pe final de 2019.

>> Tragediile din viața Arynei Sabalenka: Tatăl și iubitul, foști hocheiști, morți la aproape aceeași vârstă

>> VIDEO Povestea de iubire dintre Aryna Sabalenka și Konstantin Koltsov - „Soarta m-a adus lângă cea mai frumoasă, blândă și înțeleaptă fată”