​Aryna Sabalenka trece prin momente dificile, campioana en-titre de la Australian Open pierzându-și marți iubitul: Konstantin Koltsov a murit la doar 42 de ani. Tatăl sportivei (fost hocheist și el) decedase la 43 de ani, pe final de 2019.

Aryna SabalenkaFoto: Manu Fernandez / AP / Profimedia

>> Cauza morții iubitului Arynei Sabalenka, conform presei din Belarus

>> VIDEO Povestea de iubire dintre Aryna Sabalenka și Konstantin Koltsov - „Soarta m-a adus lângă cea mai frumoasă, blândă și înțeleaptă fată”

Șirul evenimentelor tragice pentru Sabalenka pare să fie unul fără sfârșit. Pe finalul anului 2019, Aryna se despărțea de tatăl sau.

Serghey, cel care îi era și antrenor, avea să moară la doar 43 de ani din cauza unui infarct.

La ceva timp după acest episod dureros, Aryna a vorbit despre promisiunea pe care i-a făcut-o părintelui său drag: că va avea cel puțin două turnee de Grand Slam câștigate înainte de a împlini vârsta de 26 de ani.

Obiectivul a fost atins în luna ianuarie a acestui an, atunci când Sabalenka a ridicat trofeul de la Australian Open pentru a doua oară în carieră.

Practic, Aryna își respectase promisiunea față de tatăl ei la „ultima strigare” înainte de a împlini vârsta de 26 de ani. Sportiva din Belarus va împlini această vârstă pe 5 mai.

„Să respect acea promisiune a fost foarte important pentru mine, a fost visul meu, dar încă sunt multe pe care vreau să le ating, multe obiective pe care nu le-am avut în trecut.

Acum pot să mă uit înapoi și să văd că toată munca de atâția ani a meritat, că am mers pe calea cea bună.

Tatăl meu a fost cea mai mare motivație a mea, a fost totul pentru mine, dar acum o am pe mama, sora și bunicile, trebuie să mă gândesc la ele.

Simt că tatăl meu e mereu alături de mine, sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce a făcut pentru mine, dacă nu ar fi fost el nu aș fi aici chiar acum.

Sunt acolo unde trebuie să fiu, acesta este cel mai important lucru" - Aryna Sabalenka, după ce a câștigat Australian Open 2024.

Konstantin Koltsov, fost hocheist și el la fel precum tatăl Arynei, ar fi urmat să împlinească 43 de ani în curând, mai exact pe 17 aprilie.

Legătura dintre Sabalenka și Koltsov a devenit publică pentru prima dată în iunie 2021, potrivit revistei People, iar numărul doi mondial a postat frecvent fotografii cu ei împreună pe contul ei de Instagram.

Reamintim că Ayna Sabalenka ar trebui să joace în turul doi de la WTA Miami (competiție de categoria 1000) cu învingătoarea partidei dintre Simona Halep și Paula Badosa (meci care va avea loc marți, undeva în jurul orei 22:00, ora României - LiveBLOG pe HotNews.ro).

Având în vedere cele întâmplate, este de așteptat ca Sabalenka să declare forfait în următoarele ore.