Simona Halep a plecat luni dimineață în Statele Unite pentru a participa la turneul de la Miami, primul după o pauză de un an și șapte luni cauzată de suspendarea pentru dopaj.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Simona Halep a plecat la Miami - Mesajul transmis înainte de revenirea pe teren

Simona Halep mulțumește Ambasadei SUA pentru vizele de călătorie

Fosta lideră mondială a ținut să transmită un mesaj special pentru participarea la turneul WTA Miami.

Halep a mulțumit Ambasadei SUA, care a sprijinit-o pe sportivă cât și echipa acesteia pentru a primi rapid vizele de călătorie.

„Mulțumesc Ambasadei SUA pentru sprijinul prompt, astfel încât echipa mea împreună cu mine să putem călători la timp în Statele Unite pentru Turneul Miami Open Tennis 2024.

Dragii mei români, un pas însemnat pentru România este ocazia de aderare la Programul Visa Waiver (VWP), care necesită un procent mare de aprobare a vizelor. Peste 300.000 de români cu vize americane anterioare au puterea de a influența acest rezultat. Să profităm de acest moment până în 30 septembrie 2024.

Reînnoiți-vă viza pentru SUA - acum se poate reînnoi prin poștă, fără necesitatea unui interviu. Fiecare reînnoire aduce o contribuție semnificativă în aderarea la acest program, care facilitează călătoriile. Împreună, putem trece acest prag. Acțiunea voastră de azi facilitează călătoriile zilei de mâine” – a postat Simona Halep pe rețelele de socializare.

WTA Miami are loc în perioada 19-31 martie, pe hard, face parte din categoria WTA 1000, se dispută în complexul de la stadionul Hard Rock, are premii totale în valoare de $8,770,480, pe tabloul principal se află la stat 128 de jucătoare, iar campioana en-titre este Petra Kvitova.

>> Record în WTA, după ce Simona Halep și-a confirmat prezența la turneul de la Miami

>> Simona Halep, încă o veste foarte bună primită după ce i s-a permis să revină pe teren

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Laboratorul de Control Doping din România reacționează după ce Simona Halep a spus că aproape i-a distrus cariera