Simona Halep este subiectul unui editorial publicat de tennisworldusa.org, jurnalistul Lorenzo Ciotti vorbind despre cazul de dopaj în care este implicată fosta lideră WTA.

Simona HalepFoto: FRANK MOLTER / AFP / Profimedia

>> Legendara Chris Evert și vinovații din cazul de dopaj al Simonei Halep

De știut

  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută și de TAS, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

„Simona Halep își strigă pe bună dreptate inocența. Haterii ei sunt ridicoli”, precizează sursa citată în editorialul publicat cu ocazia Crăciunului.

„Ceea ce s-a întâmplat cu Simona Halep în cazul de dopaj este profund discutabil. Nu poți să faci afirmații fără a avea mai întâi dovezi categorice.

Simona își strigă nevinovăția și, în lumina a ceea ce s-a întâmplat recent în cazul de dopaj al jucătoarei Tara Moore, haterii romancei ar trebui să fie atenți la acuzațiile lor.

Este cu siguranță o perioadă foarte dificilă în cariera Simonei, sportiva fiind suspendată 4 ani pentru dopaj.

Chestiunea juridică nu s-a încheiat încă, iar jucătoarea din România se va putea apăra la TAS în luna februarie”, notează sursa citată.

>> Va reveni în circuitul WTA după 19 luni de suspendare - A consumat carne contaminată

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Simona Halep, schimbare importantă de atitudine înainte de procesul de la TAS - Decizia fostei lidere WTA