În ultima perioadă s-a speculat pe marginea unei despărțiri a Simonei Halep de antrenorul Patrick Mouratoglou, iar ultimele imagini în care a apărut fosta lideră WTA alimentează aceste zvonuri.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

>> OFICIAL Simona Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani

Simona Halep se antrenează la o academie de tenis din Dubai

CF Tennis Academy, o academie din Dubai (Emiratele Arabe Unite), a postat fotografii în care Simona se antrenează cu Andreu Gimeno și Sadan Ul Haq.

Pe lângă faptul că nu se mai pregătește la Academia Mouratoglou, Halep a ignorat mesajul pe care l-a primit din partea antrenorului francez de ziua ei, pe 27 septembrie.

​Simona Halep încearcă să obțină reducerea suspendării de 4 ani pe care a dictat-o Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) după scandalul de dopaj, astfel că dubla câștigătoare de Grand Slam a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

>> Fostul șef al ANAD spune cum ar fi putut evita Simona Halep toate problemele cu dopajul

>> Prima reacție a firmei acuzate că i-a furnizat Simonei Halep suplimente contaminate cu Roxadustat

>> Avocatul Simonei Halep, după ce firma canadiană a negat contaminarea suplimentelor cu Roxadustat: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele”

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani

>> Atac al canadienilor care i-au furnizat suplimente Simonei Halep: „Nu a fost singura care a folosit acel produs”