Novak Djokovic a fost eliminat în turul trei al turneului ATP de la Roma, după ce a fost învins în două seturi de Alejandro Tabilo, scor 6-2, 6-3.

Novak DjokovicFoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

>> Trofeul Clarins: Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Paris

>> VIDEO WTA Roma: Campioana de la Australian Open, în optimi după o victorie clară

Alejandro Tabilo l-a eliminat pe Novak Djokovic la Roma

Alejandro Tabilo a produs cea mai mare surpriză de până acum a turneului ATP de la Roma.

Cap de serie numărul 29 la Foro Italico, jucătorul din Chile l-a eliminat surprinzător în doar două seturi pe Novak Djokovic, în urma unui meci ce a durat doar 68 de minute.

Liderul ATP a făcut în total 5 duble greșeli în cele două seturi, față de 0 ale adversarului său.

Tabilo este primul jucător din Chile care învinge liderul mondial, după succesul lui Fernando Gonzalez în fața lui Roger Federer, în 2007 la Shanghai.

Cele mai importante momente ale disputei dintre Novak Djokovic și Alejandro Tabilo:

În optimi, Tabilo îl va înfrunta pe Karen Khachanov (18 ATP), cel care a trecut în turul trei de Francisco Cerundolo (22 ATP), scor 6-2, 6-4.

Novak Djokovic este cel mai vârstnic jucător care a cucerit titlul la Foro Italico. Sârbul a reușit această performanță în anul 2022, când l-a surclasat pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-0, 7-6(5).

ATP Roma are loc în perioada 8-19 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de 7.877.020 € și face parte din categoria „ATP 1000”. Campionul en-titre este Daniil Medvedev.