​Simona Halep a împlinit miercuri 32 de ani. Fosta lideră WTA a primit o suspendare de 4 ani pentru dopaj și mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> Ion Țiriac atacă ITF și ITIA - Sfatul oferit Simonei Halep

Conform spuselor sale, dar și ale avocatului, Halep va face apel la TAS în urma deciziei de patru ani de suspendare.

S-a împlinit deja un an de zile de la ultimul meci oficial disputat de Simona: înfrângerea cu Daria Snigur din turul întâi de la US Open 2022, din data de 29 august.

Între timp, tot în această lună, Halep a ieșit oficial din clasamentul WTA, ierarhie în fruntea căreia s-a aflat preț de 64 de săptămâni.

De știut despre Simona Halep

Născută la 27 septembrie 1991, la Constanţa, Simona Halep a început tenisul de la vârsta de patru ani, mai întâi sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan, transmite News.ro. La 14 ani, ea a debutat în circuitul ITF şi a ajuns repede printre cele mai bune tinere jucătoare din lume.

În 2008, Halep a câştigat turneul de la Roland Garros, la junioare, iar doi ani mai târziu a pătruns în circuitul profesionist.

Cariera ei a intrat pe o pantă constant ascendentă în a doua jumătate a anului 2013, în care a câştigat şase turnee, pe toate suprafeţele.

Halep a cunoscut consacrarea în 2014, când a jucat finala de la Roland Garros la senioare (pierdută cu Maria Sharapova) şi finala Turneului Campioanelor, la prima participare (a fost învinsă în utimul act de Serena Williams), pe lângă alte două trofee care i-au intrat în palmares.

Ca profesionistă, Simona Halep a câştigat în total 24 turnee, inclusiv două de Grand Slam: Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019.

Cariera Simonei Halep

Titluri WTA de simplu: 24 - Melbourne, Toronto - 2022; Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) - 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 18 - Cluj-Napoca (2021); Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

  • Titluri la dublu: 1 / Shenzhen - 2018, în echipă cu Irina Begu;
  • Finală (dublu): 1 / Montreal - în 2016, în echipă cu Monica Niculescu;
  • Meciuri câştigate - meciuri pierdute: 579-238;
  • Premii totale: 40,203,437 milioane de dolari;
  • Cea mai înaltă clasare în ierarhia WTA: Locul 1 (64 de săptămâni).

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă

>> Primul pas făcut de Simona Halep împotriva firmei care i-a furnizat suplimente contaminate cu Roxadustat

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani

>> Simona Halep îi răspunde Serenei Williams, după ce americanca a atacat-o în scandalul de dopaj

>> Sorana Cîrstea, prima reacție după suspendarea Simonei Halep: „Mi-a fost frică să mai iau aspirină”

>> Motivul pentru care Simona Halep nu a făcut încă apel la TAS pentru suspendarea de 4 ani

>> O rivală a Simonei Halep din circuitul WTA laudă ITIA pentru suspendarea dată româncei

>> A primit 15 ani de suspendare pentru dopaj, iar acum explică ce ar putea urma pentru Simona Halep

>> Andreea Răducan și diferența dintre cazul ei de dopaj și cel al Simonei Halep

>> O legendă a tenisului mondial sare în apărarea Simonei Halep