Novak Djokovic a triumfat ultima dată la US Open în urmă cu 5 ani, iar Goran Ivanisevic, antrenorul său, consideră că este timpul ca sârbul să cucerească din nou trofeul pe Arthur Ashe.

Novak DjokovicFoto: Tetsu Joko / AP / Profimedia

>> Carlos Alcaraz, văzut drept cel mai bun din istorie: „Este peste Djokovic”

Carlos Alcaraz, principalul pericol pentru Novak Djokovic la US Open 2023

Nu va fi însă ușor, tânăra generație venind puternic din urmă. Așa cum era de așteptat, Ivanisevic îl pune în capul listei principalilor rivali ai lui Nole pe Carlos Alcaraz.

Ibericul l-a învins pe Djoker în finala de la Wimbledon 2023, după un meci epic de cinci seturi.

Cu doar câteva săptămâni înainte de startul US Open (28 august), Ivanisevic vorbește clar despre cine l-ar putea opri pe Djokovic din drumul spre cel de-al 24-lea titlu major al carierei.

Într-un amplu interviu pentru sportske, Goran Ivanisevic spune că următoarele meciuri dintre Djokovic și Alcaraz vor fi și mai spectaculoase și că marele câștig al tenisului este reprezentat de această nouă rivalitate dintre doi sportivi între care există 16 ani diferență.

Pe lista cu cei mai periculoși adversari pentru Nole, Ivanisevic îl adaugă și pe Jannik Sinner, sportiv antrenat de Darren Cahill.

„Câștigător a 23 de titluri de Grand Slam, Novak Djokovic încă domină la vârsta de 36 de ani. Îl poate amenința cineva?” - a fost întrebat Ivanisevic.

„Felicitări tuturor (n.r. celor care vin din urmă și care muncesc mult pentru a fi la vârful tenisului), dar doar un singur jucător îl poate amenința pe Nole, iar acesta este Carlos Alcaraz”, a punctat croatul, fost lider ATP.

Carlos Alcaraz și Novak Djokovic s-au întâlnit de trei ori până acum în circuitul mondial, iar scorul este 2-1 pentru iberic.

Djokerul s-a impus la US Open la edițiile din 2011, 2015 și 2018.

Trebuie reamintit însă că în 2020 a fost descalificat de la New York în optimi după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie (între timp nu mai există arbitri de linie la USO), iar la ediția de anul trecut nu a primit drept de a participa (nu este vaccinat împotriva Covid-19).

US Open 2023 va avea loc în complexul de la Flushing Meadows în perioada 28 august - 10 septembrie. Zilnic cele mai importante evenimente vor fi în timp real pe HotNews.ro.