Ceea ce se specula de săptămâni bune a devenit de acum oficial: Novak Djokovic a anunțat pe rețelele sociale că nu va juca la US Open 2022. Sârbului nu i s-a permis intrarea în SUA din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Novak DjokovicFoto: Heathcliff O'Malley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Este cel de-al doilea turneu major (Grand Slam) la care Nole nu poate participa în 2022 din cauza faptului că nu a fost vaccinat împotriva Covid-19 (nu i s-a permis să joace nici la Australian Open, în luna ianuarie a acestui an).

Mesajul lui Novak Djokovic după ce i s-a interzis participarea la US Open 2022

„Din păcate, nu voi putea călători la New York pentru US Open de această dată. Mulțumesc pentru toate mesajele de afecțiune și de sprijin.

Mult noroc colegilor mei din circuit. Mă voi menține într-o formă bună și o stare bună de spirit și aștept șansa de a concura din nou. Ne vedem curând, lume a tenisului!” - Novak Djokovic, pe contul oficial de Twitter.

De-a lungul timpului, Nole s-a impus în trei rânduri la Grand Slamul de la New York: la edițiile din 2011, 2015 și 2018.

În ierarhia all-time a titlurilor de Grand Slam câștigate, Novak Djokovic se află momentan pe locul al doilea, cu 21 de titluri. Lider este Rafael Nadal (22), iar pe ultima treaptă a podiumului se găsește Roger Federer (20).

US Open 2022 va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie în complexul de la Flushing Meadows.