Emma Răducanu a dezamăgit după triumful surprinzător de la US Open 2021 și a ajuns pe locul 123 în clasamentul mondial în timp real. Sportiva britanică lipsește temporar din circuitul WTA (a suferit mai multe intervenții chirurgicale), iar miercuri a anunțat că nu va mai fi antrenată de Sebastian Sachs.

Emma RaducanuFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Emma Răducanu, 5 antrenori în 2 ani: S-a despărțit și de Sebastian Sachs

Sachs este al cincilea antrenor de care se desparte Emma Răducanu în ultimele 25 de luni, după Nigel Sears, Andrew Richardson, Torben Beltz și Dmitry Tursunov (rusul a anunțat că el este cel care a pus capăt colaborării).

„Chiar m-am bucurat de îndrumarea lui Seb și de colaborarea cu el. Este regretabil că circumstanțele au făcut imposibilă continuarea activității noastre în acest moment și am decis să ne despărțim. Îi doresc lui Seb tot ce este mai bun în continuare” - Emma Răducanu pe Twitter.

Sachs a condus-o anul trecut pe Belinda Bencic către aurul olimpic de la Tokyo. El a lucrat și cu Victoria Azarenka (fostă lideră mondială).

În sezonul 2023, Emma Răducanu a jucat doar 10 meciuri: 5 victorii și 5 înfrângeri. A adunat din premiile din tenis $237.627, rezultatele ei din acest an fiind departe de așteptări.

De-a lungul timpului, Emma a avut tot felul de probleme pe terenul de tenis: a jucat cu băsici pe mâini și picioare, a acuzat dureri la spate și în zona abdominală, a afirmat că a rămas fără unghii la picioare, iar la Auckland s-a accidentat la gleznă.

Absentă de la Roland Garros 2023 după ce a suferit mai multe intervenții chirurgicale (la mâini și la gleznă), Răducanu nu va participa probabil nici la Wimbledon. Britanica va încerca să revină la timp pentru a participa la US Open, turneu pe care l-a câștigat în 2021.

Emma Răducanu și rezultatele obținute după triumful de la US Open 2021

Australian Open: Turul 1 în 2022 și turul 2 în 2023

Roland Garros: Turul 2 în 2022 și forfait în 2023

Wimbledon: Turul 2 în 2022

US Open: Turul 1 în 2022.