Emma Răducanu a luat o decizie foarte importantă pentru cariera ei. Campioana de la US Open 2021 va suferi mai multe intervenții chirurgicale și va lipsi de la mai multe turnee importante în următoarele luni.

Emma RaducanuFoto: Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

Emma Răducanu va lipsi de la Roland Garros și Wimbledon - Britanica va suferi mai multe intervenții chirurgicale

Emma Răducanu va fi out din circuitul WTA pentru o lungă perioadă de timp.

Sportiva care a ieșit recent din Top 100 WTA a anunțat pe profilul ei de Instagram că urmează să sufere mai multe intervenții chirurgicale, la cele două mâini și la gleznă, urmând să lipsească din circuit pentru o bună perioadă de timp.

Emma Răducanu trebuia să participe și la turneul WTA de la Madrid, dar problemele medicale au făcut-o să se retragă.

„Pot să spun că ultimele 10 luni au fost dificile pentru că m-am confruntat cu revenirea unei accidentări la ambele mâini. Am încercat din răsputeri să fac față durerii și să joc indiferent de ea pentru cea mai mare parte a acestui an.

Încă de la finalul anului trecut, când mi-am redus dramatic timpul petrecut la antrenamente și mi-am încheiat sezonul mai devreme pentru a încerca să mă vindec, dar din păcate nu a fost de ajuns.

Vor suferi o intervenție minoră la ambele mâini pentru a rezolva acele probleme. Sunt dezamăgită să anunț că nu voi putea juca pentru următoarele câteva luni și dacă tot trec prin asta, voi avea o intervenție minoră de care aveam nevoie și la gleznă.

Mă doare că voi rata turneele din această vară și am încercat să diminuez aceste probleme, așa că le mulțumesc tuturor fanilor mei care m-au susținut când nu știau ce se întâmplă. Abia aștept să vă revăd pe toți.” - a transmis sportiva.

Cei de la Independent.co.uk scriu că Emma Răducanu va rata turneul de la Roland Garros, dar și cel de la Wimbledon din acest an.

Sursa citată precizează că britanica va încerca să revină la timp pentru a participa la US Open 2023, turneu pe care l-a și câștigat în urmă cu doi ani.