Emma Răducanu (a doua favorită și locul 11 mondial) a debutat cu stângul în sezonul de iarbă 2022 din WTA, britanica fiind nevoită să abandoneze în primul tur al turneului de la Nottingham.

Emma RaducanuFoto: Anna Gowthorpe / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma Răducanu, abandon după doar șapte gameuri jucate la WTA Nottingham

După disputarea a doar șapte gameuri, la scorul de 4-3 (cu break) în favoarea sportivei Viktorija Golubic (Elveția - 55 WTA), Emma Răducanu a declarat forfait. Trecuseră, conform siteului oficial al WTA, doar 36 de minute de la startul meciului.

Emma a cerut intervenția fizioterapeutului, iar problema părea să fie în zona abdominală. Cel mai probabil, sportiva nu a dorit să forțeze, iar atunci a ales să abandoneze.

De știut: Debutul Emmei Răducanu în circuitul profesionist mondial a avut loc chiar la turneul de la Nottingham, în urmă cu un an de zile.

Rămâne de văzut cât de serioasă este problema medicală avută și dacă îi va afecta în vreun fel participarea la Wimbledon (Grand Slam care va debuta pe 27 iunie).

La All England Club, Răducanu are de apărat calificarea în optimi de la ediția din 2021 (adică 240 de puncte).

Emma Răducanu, rezultatele consemnate în 2022 în circuitul WTA

Emma are un bilanț negativ în 2022 (8 victorii și 11 înfrângeri), iar forma arătată este departe de prestația de la US Open de anul trecut.

Nottingham: turul întâi

Roland Garros: turul doi

Roma: turul întâi

Madrid: turul trei

Stuttgart: sferturi

Miami: turul doi

Indian Wells: turul trei

Guadalajara: turul întâi

Australian Open: turul doi

Sydney: turul întâi.

Emma Răducanu și decizia surprinzătoare luată în legătură cu găsirea unui nou antrenor