Emma Răducanu, care nu a evoluat până acum în niciun turneu WTA pe zgură, are așteptări mari înaintea debutului ei pe această suprafață.

Emma RaducanuFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Evoluând pentru prima oară la un turneu WTA în iunie 2021 la Wimbledon (a ajuns până în optimi), Emma Răducanu are așteptări mari înaintea debutului într-un turneu pe zgură în circuitul feminin.

Deși nu are experiență în turneele WTA pe zgură, sportiva britanică consideră că această suprafață poate deveni una dintre cele mai avantajoase pentru ea.

Emma Răducanu: „Cred că zgura mă poate avantaja”

„Sunt de părere că zgura poate deveni una dintre cele mai bune suprafețe pentru mine, dar este totuși prematur să mă pronunț.

Simt că aș putea avea mai mult potențial din punct de vedere fizic pe zgură. Sunt sigură că după mai mult timp evoluând pe ea, voi fi mai bună. Cred că m-ar avantaja pentru că aș putea juca mai agresiv” - Emma Răducanu.

Emma Răducanu a vorbit și despre problemele de sănătate, susținând că aproape nu mai are unghii la picioare și a avut mai multe răni în aceleași zone în ultima perioadă, conform ubitennis.net.

Jucătoarea de tenis britanică nu a mai evoluat de la finalul lunii martie atunci când a fost eliminată de Katerina Siniakova în turul doi al turneului de la Miami.

La finalul acestei săptămâni (15-16 aprilie), Emma Răducanu va juca pe zgură alături de echipa Marii Britanii împotriva Cehiei în barajul de calificare la turneul final al FedCup (actuala Billie Jean King Cup).