​Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile turneului de categorie „1000” de la Miami (a trecut de Marketa Vondrousova), iar performanța din Florida îi va aduce încă o urcare în clasamentul WTA.

Sorana CirsteaFoto: Dan O' Connor/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Sorana Cîrstea prefațează duelul de foc din sferturile WTA Miami

Sorana Cîrstea, salt impresionant de 23 de locuri în clasamentul WTA

Sportiva noastră a ajuns printre cele mai bune opt jucătoare de la Miami, egalând astfel rezultatul bifat și la Indian Wells (calificarea în sferturi).

Punctele acumulate în ultimele săptămâni o vor ajuta pe Sorana să urce din nou în clasamentul mondial, ea aflându-se în WTA Live pe 51 (cu 1043 de puncte), un salt de nu mai puțin de 23 de locuri față de ultima ierarhie dată publicității.

Pentru un loc în semifinalele de la Miami, Cîrstea se va duela cu Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii și principala favorită în lipsa polonezei Iga Swiatek.

Sorana Cîrstea, parcurs excelent la Miami Open

Turul I: 7-6(6), 6-2 vs Fernanda Contreras Gomez (179 WTA)

Turul II: 6-2, 6-3 vs Caroline Garcia (4 WTA / favorită 5)

Turul III: 7-5, 6-1 vs Karolina Muchova (55 WTA)

Optimi:7-6(3), 6-4 vs Marketa Vondrousova (103 WTA).

De știut:

  • Calificarea în sferturi reprezintă cel mai bun rezultat înregistrat în carieră de Sorana Cîrstea la Miami Open.
  • Prin calificarea în sferturile competiției din Florida, Sorana și-a asigurat un premiu în valoare de 184.465 de dolari și 215 puncte în clasamentul WTA.
  • Cîrstea se va duela pentru un loc în semifinalele turneului de la Miami cu Aryna Sabalenka (câștigătoarea Australian Open 2023 și principală favorită după retragerea polonezei Iga Swiatek).
  • Parcursul foarte bun de la turneul din Florida o va ajuta pe Sorana să facă un salt important în ierarhia mondială de simplu, sportiva noastră aflându-se în WTA Live pe locul 51 - salt de 23 de poziții.
  • Sorana Cîrstea a înregistrat 8 victorii și o singură înfrângere (în fața polonezei Iga Swiatek, lidera ierarhiei mondiale) la competițiile de categorie „WTA 1.000” la care a participat în această lună (Indian Wells și Miami Open).