Marketa Vondrousova, campioana en-titre de la Wimbledon, a anunțat în presa din Cehia că s-a despărțit de soțul său la nici doi ani de zile de la nuntă.

Marketa VondrousovaFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marketa Vondrousova a anunțat că divorțează la nici doi ani de zile de la nuntă

În vârstă de 24 de ani, Marketa a demarat procedurile de divorț, iar ea și Stepan Simek nu mai stau împreună de câteva săptămâni.

Vondrousova și Simek se știau din adolescență, iar relația lor a început în urmă cu mai mulți ani (din 2016).

În 2021 cei doi s-au logodit la un interval de timp scurt după ce Marketa a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar în 2022 s-au căsătorit.

„Nu sunt cea mai fericită persoană în ultimele săptămâni, mariajul meu cu Stepan a luat sfârșit. Ne-am despărțit, iar el s-a mutat împreună cu pisica noastră. Pur și simplu nu a funcționat pentru noi, nu a fost ce ne imaginam așa că ne-am decis că e mai bine să ne despărțim”, a precizat Marketa Vondrousova pentru presa din Cehia (Blesk).

Născută pe 28 iunie 1999 la Sokolov, Marketa se găsește în prezent pe locul 7 WTA, iar cel mai important rezultat al carierei este de departe titlul cucerit la Wimbledon în vara anului trecut.

În acest sezon are 8 victorii și 5 înfrângeri și a adunat doar din premiile din tenis $563,342. Vondrousova joacă în acest moment la WTA Madrid, acolo unde o va întâlni în turul al doilea pe Shelby Rogers.

Este antrenată de Jan Hernych, iar până acum în carieră a adunat doar din premii suma de $9,778,887.

Cele mai bune rezultate de la Grand Slamuri sunt: turul patru la Australian Open (2021), finală la Roland Garros (2019), a cucerit trofeul la Wimbledon (2023) și sferturi la US Open (2023).