Sorana Cîrstea va avea o misiune foarte dificilă în sferturile turneului WTA 1000 de Miami, iar sportiva noastră a vorbit despre următoarea sa adversară într-un interviu pentru site-ul oficial al WTA.

Sorana CirsteaFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Sorana Cîrstea, BIG 3 din tenisul feminin și duelul cu Aryna Sabalenka

Sorana a eliminat nume importante din circuit la competițiile din SUA (Indian Wells și Miami Open) și este încrezătoare că poate obține un rezultat bun și în fața campioanei de la Australian Open, Aryna Sabalenka.

„În mintea mea, cred că în acest moment avem un Top 3 minunat, cu Swiatek, Sabalenka și Rybakina. Ele joacă remarcabil. Cred că este grozav să vedem un meci între ele de la săptămână la săptămână. Cu siguranță, ele au dus tenisul la un nou nivel anul acesta.

Știu că va fi foarte greu. Dar am câștigat multe meciuri în acest parcurs american și am mare încredere. Știu ce pot juca” - Sorana Cîrstea pentru WTA.

Sorana Cîrstea și rețeta succesului din ultima perioadă

„Cu fiecare victorie încrederea crește. Știam că Marketa Vondrousova este o jucătoare incomodă, o jucătoare foarte tenace. În același timp simțeam că meciul este în mâna mea. În momentele importante serviciul m-a ajutat, m-a ținut acolo sau m-a scos din situații dificile.

Am muncit enorm să fiu aici. Ultimele luni au fost grele, și din punct de vedere fizic și mental. Nu e ușor să muncești zi de zi și să nu vezi rezultate. Am continuat să cred în ceea ce fac cu Thomas (Johansson). Mă bucur pentru că se văd rezultatele și, cel mai important, se vede progresul din joc” - Sorana Cîrstea pentru DigiSport.

De știut:

  • Sorana şi Aryna se vor întâlni pentru prima oară în circuitul WTA.
  • Calificarea în sferturi reprezintă cel mai bun rezultat înregistrat în carieră de Sorana Cîrstea la Miami Open.
  • Prin calificarea în sferturile competiției din Florida, Sorana și-a asigurat un premiu în valoare de 184.465 de dolari și 215 puncte în clasamentul WTA.
  • Parcursul foarte bun de la turneul din Florida o va ajuta pe Sorana să facă un salt important în ierarhia mondială de simplu, sportiva noastră aflându-se în WTA Live pe locul 51 - salt de 23 de poziții.
  • Sorana Cîrstea a înregistrat 8 victorii și o singură înfrângere (în fața polonezei Iga Swiatek, lidera ierarhiei mondiale) la competițiile de categorie „WTA 1.000” la care a participat în această lună (Indian Wells și Miami Open).

Sorana Cîrstea, parcurs excelent la Miami Open

Turul I: 7-6(6), 6-2 vs Fernanda Contreras Gomez (179 WTA)

Turul II: 6-2, 6-3 vs Caroline Garcia (4 WTA / favorită 5)

Turul III: 7-5, 6-1 vs Karolina Muchova (55 WTA)

Optimi: 7-6(3), 6-4 vs Marketa Vondrousova (103 WTA).

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.