Doar două dintre primele zece favorite au ajuns în sferturi la Australian Open 2023, iar legendarul John McEnroe a vorbit despre jucătoarea care are cele mai mari șanse de a câștiga competiția de la Melbourne.

Aryna Sabalenka si Jessica PegulaFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Jessica Pegula, favorită la câștigarea Australian Open 2023

Septuplul câștigător de Grand Slam consideră că Jessica Pegula (cap de serie nr. 3) are cel mai complet joc dintre sportivele rămase pe tabloul feminin și ar putea fi oprită din drumul spre trofeu doar de Elena Rybakina (campioana en-titre de la Wimbledon).

„Cred că Pegula este solidă din punct de vedere mental, a ajuns într-un moment al carierei în care este intimidant de puternică mental. Jocul ei nu se simte ca și cum ar urma să sufere în vreun moment, așa cum îți dau impresia alte jucătoare de pe tablou.

Nu știu cine o poate opri, poate Rybakina, care are acea putere de foc. Este greu de învins, a arătat asta când a învins-o pe Iga. Așa că ar fi o provocare formidabilă (pentru Pegula)” - John McEnroe la Eurosport.

Jessica Pegula o va întâlni în sferturi pe Victoria Azarenka (24 WTA), fostă lideră mondială și campioană la Australian Open în 2012 și 2013.

Cine este Jessica Pegula

Jessica Pegula are 28 de ani și se găsește în prezent pe locul 3 WTA (cel mai bun loc ocupat în ierarhia mondială până acum).

Este fiica lui Terry Pegula (71 de ani). Acesta este un om de afaceri american cu o avere estimată la peste 6.7 miliarde de dolari, conform Forbes.

Domenii de activitate: gaze naturale, imobiliare, divertisment și sport (Terry Pegula deţine franciza Buffalo Sabres din campionatul nord-american de hochei pe gheaţă şi, împreună cu soţia lui, Kim, franciza Buffalo Bills din campionatul de fotbal american).

Jessica a adunat până acum din tenis $7.219.461.

Australian Open 2023 - Programul sferturilor feminine

Elena Rybakina (22) - Jelena Ostapenko (17) / Meciuri directe: 0-2

Jessica Pegula (3) - Victoria Azarenka (24) / 2-2

Karolina Pliskova (30) - Magda Linette / 7-2

Aryna Sabalenka (5) - Donna Vekic / 1-5.

Australian Open 2023, semifinale

Rybakina / Ostapenko - Pegula / Azarenka

Pliskova / Linette - Sabalenka / Vekic.

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal (eliminat în turul al doilea).

S-ar putea să te intereseze și: