Linda Fruhvirtova era cea mai tânără jucătoare (17 ani) rămasă pe tabloul de simplu de la Australian Open, dar cehoaica a fost eliminată în optimi de Donna Vekic.

Linda FruhvirtovaFoto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

Linda Fruhvirtova, învinsă de Donna Vekic la Australian Open

Jucătoare mult mai experimentată, croata Vekic (26 ani, 64 WTA) a trecut de Fruhvirtova (82 WTA) după două ore și opt minute de joc, scor 6-2, 1-6, 6-3.

Jucătoarea din Cehia a pierdut primul set, dar a revenit spectaculos, și-a adjudecat setul secund și a condus cu break în decisiv (2-1). Linda a pierdut însă din turație și a mai câștigat un singur game până la finalul meciului.

Linda se antrenează la Academia lui Patrick Mouratoglou, iar tehnicianul francez a spus în mai multe rânduri despre Fruhvirtova că va fi una dintre cele mai bune jucătoare din lume.

Rezumatul partidei dintre Donna Vekic și Linda Fruhvirtova

Sursă video: Eurosport

De știut:

  • Donna Vekic o va întâlni în sferturi pe Aryna Sabalenka, a cincea favorită a Grand Slamului de la Melbourne.
  • Grație parcursului de la Australian Open, Fruhvirtova va urca 31 de poziții în clasamentul WTA, până pe locul 51 (cea mai bună clasare a carierei). Și Vekic va înregistra un salt impresionant în ierarhia mondială, aflându-se în acest moment pe locul 34.

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal (eliminat în turul al doilea).