Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, care a câștigat primul său turneu de Grand Slam sâmbătă la vârsta de doar 18 ani, a povestit că obiectivul său la US Open a fost să câștige destui bani pentru a înlocui o pereche de căști AirPods pe care le-a pierdut, relatează Insider.

Emma RaducanuFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

După ce a câștigat turneul - și un premiu de 2,5 milioane de dolari - tânăra jucătoare își poate cumpăra câte perechi de căști dorește. În momentul accederii în sferturile de finală de la US Open Răducanu câștigase 700.000 de dolari din tenis.

Răducanu a scris istorie sâmbătă după ce a învins-o pe canadiana Leylah Fernandez, devenind prima jucătoare britanică de tenis care câștigă un turneu de Grand Slam după 44 de ani.

Într-un interviu acordat ESPN după partidă Răducanu a relatat că:

„E o glumă care se tot face în echipa mea fiindcă mi-am pierdut căștile AirPods înainte de prima rundă de calificări și practic mă învârteam prin vestiar încercând să le găsesc cu 3 minute înainte să fiu chemată pe teren dar le-am pierdut”.

„Mă gândeam 'știi ce, dacă câștigi acest meci îți poți cumpăra o pereche de AirPods' și a devenit o glumă recurentă”, a relatat aceasta.

Răducanu, care și-a dat examenele finale la liceu luna trecută, a uluit lumea tenisului după ce a devenit prima jucătoare de tenis din istorie venită din calificări care a câștigat un Grand Slam.

Mai mult, ea a reușit performanța impresionantă fără să piardă un set tot turneul.

Adolescenta relatase anterior că evoluția sa incredibilă de la US Open a fost atât de neașteptată și pentru ea și echipa ei încât rezervase bilete de avion să se întoarcă în Anglia în urmă cu două săptămâni.

Emma Răducanu a început anul pe locul 336 în lume și era a 150-a jucătoare în clasamentul WTA înainte de debutul US Open.

Ea a urcat nu mai puțin de 127 de locuri în clasament după câștigarea Grand Slam-ului de la New York, fiind acum pe poziția 23 în clasamentul WTA.

Răducanu a fost felicitată duminică pentru realizarea sa istorică de către regina Elisabeta a II-a și premierul britanic Boris Johnson.

Pe același subiect: