Emma Răducanu a intrat în atenția tenisului mondial după ce a reușit să ajungă până în optimi la Wimbledon, la prima ei participare la un Grand Slam. Calificată în sferturi la US Open, sportiva cu origini românești a câștigat o sumă demnă de invidiat după ”explozia” din Grand Slamul britanic.

Emma RaducanuFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

La doar 18 ani, Emma Răducanu (150 WTA) a trecut de americanca Shelby Rogers și s-a calificat în sferturile US Open.

Sportiva cu origini românești s-a făcut remarcată în iulie 2021 la Wimbledon, unde a atins optimile de finală la prima sa participare la un turneu de Grand Slam.

Grație parcursului de la US Open, Emma va primi un cec în valoare de 425.000 de dolari. Cu șapte victorii din opt meciuri jucate la Grand Slamuri, Răducanu a adunat nu mai puțin de 700.000 de dolari în urma prestațiilor bune, potrivit Tennis365.

Răducanu se află pe locul 74 în clasamentul WTA în timp real, dar poate intra în TOP 50 dacă se califică în semifinale la Flushing Meadows.

Răducanu este doar a treia jucătoare din Era Open care ajunge în sferturi din calificări la US Open. Anterior, au mai reuşit acest lucru Barbara Gerken (1981) şi Kaia Kanepi (2017).

Născută în Canada, din tată român și mamă chinezoaică, Răducanu a ajuns în Marea Britanie la vârsta de doi ani. Emma a crescut în Londra și a început să joace tenis la cinci ani.

Pentru un loc în penultimul act, Emma Răducanu trebuie să treacă de elvețianca Belinda Bencic (favorită 11).