După victoria de poveste din semifinala cu Rafa Nadal de la Roland Garros și revenirea de senzație din finala cu Stefanos Tsitsipas, Novak Djokovic este rege pe zgura pariziană. Toni Nadal a dezvăluit însă care ar fi putut fi singura consolare a ibericului învins de Nole în cinci seturi.

Rafa si Toni NadalFoto: espn.com

Rafael Nadal a suferit doar a treia înfrângere în istoria participărilor la Roland Garros, ibericul fiind învins după un meci memorabil de Novak Djokovic. Semifinala de la Paris a fost una de povestit nepoților, duelul de pe Chatrier întinzându-se pe durata a patru ore și 11 minute.

Nole a avut câștig de cauză în patru seturi, scor 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2. Bilanțul impresionant al lui Rafa la Paris fiind acum de 105 victorii și trei înfrângeri.

În finală, Nole a reușit să pună în scenă o nouă revenire incredibilă de la 0-2 la seturi împotriva lui Tsitsipas și a fost încoronat rege pe Chatrier.

Unchiul lui Rafa, Toni Nadal, a dezvăluit după încheierea turneului care ar fi fost singura consolare a ibericului.

"Singurul lucru care ar fi putut să îndulcească dezamăgirea lui Rafa după înfrângerea din semifinalele de la Roland Garros ar fi fost ca Djokovic să fie învins în finală de Stefanos Tsitsipas. Cred că grecul era singurul capabil, după Rafa, să-l bată pe sârb”, a declarat Toni Nadal.

”În primele game-uri din setul al treilea al finalei Tsitsipas nu a mai fost agresiv, iar acea concentrare pe care o au doar jucătorii foarte experimentați i-a lipsit”, a adăugat unchiul lui Rafa.

”Cred că Wimbledon și US Open vor fi decisive în cursa pentru titlurile de Grand Slam. Nu vreau să emit concluzii, dar îndrăznesc să sper că Rafa va mai câștiga măcar unul sau două titluri de Grand Slam", a conchis Toni Nadal potrivit El Pais.

În clasamentul Grand Slamurilor câștigate de-a lungul carierei, Roger Federer și Rafa Nadal au 20, pe primul loc, în timp ce Nole ”îi urmărește” cu 19, aflându-se pe locul al doilea.

Citește și: