Ronnie O'Sullivan și Stuart Bingham se află la egalitate (scor 4-4) după prima sesiune a meciurilor contând pentru sferturile Campionatului Mondial de Snooker de la Crucible. Echilibru este și în duelul dintre Judd Trump și Jak Jones (8-8).

Ronnie O'SullivanFoto: Mark Stephenson / Zuma Press / Profimedia

Așa cum mulți dintre specialiștii din snooker se așteptau, meciurile din sferturile de la Crucible sunt dominate de echilibru.

În două dintre dueluri este egalitate (O'Sullivan vs Bingham și Trump vs Jones), iar în celelalte două există avantaj pentru David Gilbert (10-6 cu Stephen Maguire) și Karen Wilson (5-3 cu John Higgins).

David Gilbert (locul 31 mondial) este una dintre surprizele plăcute ale CM de la Sheffield. După ce în primul tur l-a trimis acasă pe campionul mondial en-titre (Luca Brecel), acum englezul are avantaj de patru frameuri (10-6) contra lui Stephen Maguire. Înainte de meciurile de miercuri, Gilbert este văzut favorit la victorie, cu toate că este într-o oarecare pierdere de viteză (a condus la un moment dat cu 8-1).

Kyren Wilson a avut armele necesare să-l domine pe John Higgins după prima zi a duelului din sferturi. Locul 12 mondial, Kyren este obișnuit cu fazele superioare de la Crucible, iar acum vrea să-l elimine pe multiplul campion mondial John Higgins. Scorul de 5-3 este însă unul strâns și orice se poate întâmpla.

Ronnie O'Sullivan a avut parte de un start mai greoi de meci contra lui Stuart Bingham, el fiind condus în mare parte din prima sesiune a duelului din sferturile de la Crucible. Bingham a avut 2-0 și 3-1, dar la cabine s-a intrat la egalitate, scor 4-4.

În fine, Judd Trump a fost condus cu 3-1 și 6-4 de Jak Jones, dar în pauză s-a intrat la egalitate, scor 8-8. Meciul este unul care-și respectă din plin afișul.

Reamintim că în sferturi se joacă după sistemul cel mai bun din 25 de frameuri, adică primul la 13.

Sferturile CM Snooker 2024

David Gilbert (locul 31) vs Stephen Maguire (28) 10-6

Kyren Wilson (12) vs John Higgins (13) 5-3

Judd Trump (2) vs Jak Jones (44) 8-8

Ronnie O'Sullivan (1) vs Stuart Bingham (29) 4-4

Cum se joacă la Campionatul Mondial 2024

Disputele din turul întâi s-au jucat după sistemul „cel mai bun din 19 frame-uri”. În turul doi, regula a fost de „cel mai bun din 25 de frame-uri”, la fel ca și în sferturi.

În semifinale, învingătorul va fi stabilit după sistemul „cel mai bun din 33 de frame-uri”. În fine, în marea finală câștigătorul va fi stabilit după „cel mai bun din 35 de frame-uri”.

Cum se va juca în finală

Prima sesiune a finalei va avea 8 frame-uri. A doua sesiune va fi compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

De știut despre CM de Snooker 2024

Ronnie O'Sullivan este (și) la această ediție marele favorit al specialiștior la câștigarea Campionatului Mondial de Snooker, un eventual succes ducându-l pe cel supranumit „The Rocket” de unul singur pe primul loc, în fața lui Stephen Hendry, marele rival (în prezent cei doi au câte 7 titluri la Crucible Theatre).

  • Dată de desfășurare: 20 aprilie - 6 mai
  • Locație: Crucible Theatre
  • Oraș: Sheffield
  • Eveniment organizat de: World Snooker Tour
  • Premii totale: £2,395,000
  • Marele învingător: £500,000
  • Transmisie tv în România: canalele Eurosport.
  • HotNews.ro vă va ține la curent cu toate noutățile zi de zi pe durata Campionatului Mondial.
  • Campionul en-titre: Luca Brecel (2023).

>> Ronnie O'Sullivan a vorbit cu HotNews.ro despre presiunea fantastică de dinaintea CM de Snooker - Cine este personajul cheie din spatele „geniului neînțeles”

>> PREZENTARE Ronnie O'Sullivan, față în față cu istoria - Tot ce trebuie să știi despre CM Snooker 2024

>> Surpriză mare la CM Snooker - Campionul mondial en-titre, eliminat incredibil în primul tur