Se află la Halle, acolo unde încearcă să adune cât mai multe senzații pozitive înainte de marele obiectiv al sezonului, participarea la Wimbledon. Roger Federer a discutat despre situația la zi din clasamentul titlurilor de Grand Slam și a comentat și ultima performanță fantastică realizată de Novak Djokovic: câștigarea Roland Garros-ului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu este de acord cu isteria realizată în jurul Grand Slam-urilor

"Se pare că tot ce contează în ziua de azi sunt turneele de Grand Slam, iar asta nu-mi place deloc. Să nu uităm că în cea mai mare parte a anului jucăm la competiții ATP (n.r. celelalte în afara celor patru majore). Da, mi-am dorit mult să depășesc recordul lui Pete Sampras, iar mereu am spus că ceea ce urmează după al 15-lea titlu este un mare bonus" - Roger Federer.

Despre ultima performanță reușită de Novak Djokovic

"Modul în care Djokovic a revenit în finala contra lui Tsitsipas a fost uimitor. Chiar și în semifinale împotriva lui Nadal au fost niște schimburi de mingi fantastice", a adăugat marele campion elvețian.

Revenit pe iarbă după 701 zile, Roger Federer a câștigat meciul cu Ilya Ivashka (90 ATP, Belarus), scor 7-6(4), 7-5, bifând astfel calificarea în optimile turneului de la Halle (Noventi Open, ATP 500).

În optimi, Federer îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre Felix Auger-Aliassime și Hubert Hurkacz.

Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:

Roger Federer 31

Novak Djokovic 29

Rafael Nadal 28

Ivan Lendl 19

Pete Sampras 18.

Titluri de Grand Slam:

1 Roger Federer / Rafael Nadal 20

3 Novak Djokovic 19.

Devoratorul de recorduri - Novak Djokovic a anunțat următorul obiectiv important: Federer și Nadal, în pericol

De știut:

Noventi Open se dispută în perioada 14-20 iunie, pe iarbă. Este turneu pregătitor pentru Wimbledon, al treilea Grand Slam al sezonului. Face parte din categoria "ATP 500" și are premii totale în valoare de €1.318.605.

Favoriții sunt, în ordine, Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Andrey Rublev și Roger Federer.

Prima ediție a turneului a avut loc în 1993 și a fost câștigată de Henri Laconte. Recordmanul absolut este Roger Federer (10 titluri, ultimul cucerit în 2019).