A cucerit pentru a doua oară în carieră Parisul, iar foamea de trofee nu cunoaște limite. Proaspăt campion la Roland Garros, Novak Djokovic a anunțat deja următorul obiectiv important pe care și l-a stabilit. Sârbul se află pe un val de încredere fantastic, iar în lupta cu marii săi rivali (Roger Federer și Rafael Nadal) a devenit favorit cert.

Novak DjokovicFoto: Mehdi Taamallah/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pentru el nu există cuvântul pauză, nici măcar după o victorie foarte importantă din carieră. Nole a trecut deja peste episodul fericit de la Paris și este concentrat pe următoarea țintă.

Nu îi este teamă să o spună cu voce tare: da, vrea să își păstreze titlul de la Wimbledon, cucerit după o finală dramatică în 2019contra lui Roger Federer.

Wimbledon, următorul obiectiv important al lui Djokovic

"Da, sunt doar două săptămâni între finala de aici (Roland Garros) şi primul tur de la Wimbledon. Nu este ceva ideal pentru că este o trecere de la o suprafaţă la o alta complet diferită.

Nu am nicio problemă să spun că vizez titlul la Wimbledon, desigur că ăsta e obiectivul meu. Am cucerit ultimele două turnee (2018, 2019), aşa că sper să pot prelungi seria câștigătoare. Sper să profit la Wimbledon de încrederea mare pe care o am acum" - Novak Djokovic.

A simțit mereu că îi va ajunge pe Federer și Nadal

"Nu m-am gândit niciodată că este o misiune imposibilă să ajung numărul lor de Grand Slam-uri. Încă nu i-am ajuns, dar avantajul lor mai este de doar un singur trofeu. Însă și ei joacă în continuare şi, în mod evident, joacă un super tenis, în special Rafa.

Avem în continuare şansele noastre la Wimbledon şi în celelalte turnee de Grand Slam. Avem câte patru șanse în fiecare an, ne luptăm pentru acest record fantastic" - Novak Djokovic.

A reușit să pună în scenă o nouă revenire incredibilă de la 0-2 la seturi la această ediție a Grand Slam-ului parizian, iar cel de-al doilea titlu de la Roland Garros a fost adăugat în CV-ul sârbului. Novak Djokovic este rege pe zgura de pe Chatrier, acesta acumulând 19 titluri majore. Stefanos Tsitsipas a fost mai bun preț de două seturi, după care a clacat fizic și mai apoi mental (6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

De știut:

  • Novak Djokovic este primul jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros, iar Nadal unul la Australian Open).

  • Sârbul se apropie amenințător de marii săi rivali în ierarhia titlurilor majore: Federer și Nadal, câte 20, Djokovic, 19.

  • După Wimbledon (va debuta pe 28 iunie) am putea ajunge ipotetic în situația în care cei trei mari (Federer, Nadal, Djokovic) să fie la egalitate: toți cu câte 20 de Grand Slam-uri în CV.

Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:

Roger Federer 31

Novak Djokovic 29

Rafael Nadal 28

Ivan Lendl 19

Pete Sampras 18.

Titluri de Grand Slam:

1 Roger Federer / Rafael Nadal 20

3 Novak Djokovic 19.