​Max Verstappen are deja un avantaj important în fruntea ierarhiei din Formula 1 după disputarea a șapte Mari Premii din sezonul 2023, iar pilotul olandez a vorbit despre rivalitatea dintre Lewis Hamilton și Fernando Alonso.

Max Verstappen si Lewis HamiltonFoto: Joao Filipe/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Max Verstappen, mulțumit cu tot ce a realizat până acum în Formula 1

Într-un interviu pentru The Sunday Times (și citat de Marca), Verstappen mărturisește că a făcut deja cam tot ce a visat în Formula 1 (și-a îndeplinit multe dintre dorințe), iar apoi comentează și pe marginea rivalității dintre Lewis Hamilton și Fernando Alonso.

„La începuturile mele în Formula 1 aveam o îngrijorare importantă - nu știam dacă voi avea un monopost în care să pot dovedi de ceea ce sunt în stare. Din fericire, am ajuns în acea situație. Și dacă totul s-ar destrăma acum, nu se va întâmpla nimic, iar asta pentru că am făcut deja tot ce voiam în Formula 1.

Sunt deja liniștit pentru că am câștigat primul meu titlu mondial, apoi l-am obținut pe al doilea. Așa că pentru mine în această etapă a carierei am câștigat deja tot ce puteam să câștig în Formula 1”, spune Verstappen pentru sursa citată.

Îl vede pe Fernando Alonso mai bun decât Lewis Hamilton

Continuând discuția, Max trece la un capitol important din istoria recentă a Formulei 1: rivalitatea dintre Lewis Hamilton și Fernando Alonso.

Olandezul îl vede per total pe iberic cu un avantaj față de britanic și are curajul să spună acest lucru cu toate că își va atrage multe critici.

„Îmi place să cred că a avea o abilitate în plus reprezintă un avantaj mare în Formula 1. Nu poți antrena genul acesta de lucruri. Doar câțiva piloți au această virtute.

În opinia mea, Fernando Alonso are acest dar, asta e sigur. Se poate observa în modul în care vede micile detalii din cockpit. În timp ce își împinge mașina la limită, se gândește și la alte lucruri.

Fernando excelează la acest aspect în raport cu Hamilton. Unii oameni mă vor urî pentru că spun asta, dar așa văd eu lucrurile” - Max Verstappen.

După disputarea a șapte etape din sezonul 2023 al Formulei 1, Verstappen este primul în clasament cu 170 de puncte.

Olandezul este urmat de coechipierul de la RedBull, Sergio Perez, cu 117 puncte, de Fernando Alonso (99 de puncte - Aston Martin) și de Lewis Hamilton (87 de puncte - Mercedes).

În vârstă de 41 de ani (va împlini 42 pe 29 iulie), Fernando Alonso a câștigat în carieră două titluri mondiale: 2005 și 2006, alături de Renault.

De cealaltă parte, Lewis Hamilton are 38 de ani și a cucerit titlul mondial din Formula 1 în șapte rânduri (la egalitate cu recordmanul Michael Schumacher). Vorbim despre sezoanele (2008 - alături de McLaren, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 și 2020 - alături de Mercedes).

Calendarul sezonului 2023 din Formula 1

5 martie: Bahrain - Învingător Max Verstappen

19 martie: Arabia Saudită - Învingător Sergio Perez

2 aprilie: Australia - Învingător Max Verstappen

30 aprilie: Azerbaijan / Baku - Învingător Sergio Perez

7 mai: Miami - Învingător Max Verstappen

21 mai: Emilia Romagna / Imola - ANULAT

28 mai: Monaco / Monte Carlo - Învingător Max Verstappen

4 iunie: Spania / Barcelona - Învingător Max Verstappen

18 iunie: Canada / Montreal

2 iulie: Austria / Spielberg

9 iulie: Marea Britanie / Silverstone

23 iulie: Ungaria / Budapesta

30 iulie: Belgia / Spa-Francorchamps

27 august: Ţările de Jos / Zandvoort

3 septembrie: Italia / Monza

17 septembrie: Singapore / Marina Bay

24 septembrie: Japonia / Suzuka

8 octombrie: Qatar / Losail

22 octombrie: SUA / Austin

29 octombrie: Mexic / Mexico City

5 noiembrie: Brazilia / Sao Paulo

18 noiembrie: Las Vegas

26 noiembrie: Abu Dhabi / Yas Marina.