10 mai este o zi cu semnificații deosebite pentru țara noastră, asta pentru că marchează trei momente de anvergură din istoria României: începutul domniei lui Carol Hohenzollern Sigmaringen (1866), obținerea Independenței în fața Imperiului Otoman (1877) și încoronarea lui Carol I (1881). E un moment prielnic să vorbim și despre sport, asta pentru că acesta poate fi asemănat ușor unui rege: unește și inspiră.

Sportul este regeFoto: Superbet

Topul încoronărilor din 2024

Și pentru că sportivii, la rândul lor, sunt portdrapeluri ale celor mai frumoase valori din lume, merită încoronați. Dinspre handbal și tenis spre curse, fotbal și echipe care fac stadioane întregi să răsune, vorbim în cele ce urmează despre Superîncoronările din sport în acest an.

Novak Djokovic este un simbol al tenisului mondial. Dacă ar fi fost rege, ar fi avut visteria plină de trofee. De ani întregi, unește fanii sportului alb și îi inspiră pe alții să iubească această disciplină – tenismenul sârb nu avea cum să lipsească de pe listă.

Jannik Sinner face parte din noul val de tenismeni. Pe mulți îi face melancolici închierea unei ere, însă pe și mai mulți, apariția unor noi simboluri îi umple de speranță. Anul acesta, Sinner a câștigat Australian Open, turneul de la Rotterdam și Miami Open. Și e doar mai. În mod paradoxal, nu este deloc păcătos pentru fanii tenisului. Dimpotrivă, e un exemplu.

Florinel Coman este golgheterul SuperLigii, deci și-a câștigat locul în top cu multă muncă și mulți kilometri alergați. Dincolo de cifre, e un simbol, e fotbalistul de la care te aștepți la show și în fazele decisive, dar și în momentele de respiro (suporterii din SuperLigă știu despre ce e vorba), cel care nu dezamăgește. Bine, ar fi o dezamăgire: se discută plecarea lui. Până în acel moment însă, Coman e rege și în SuperLigă, și în sufletele fanilor.

FCSB e regina fotbalului din România în 2024 mai ales. Pe 11 mai, este programată încornoarea oficială. De 9 ani așteaptă un titlu nou, iar după multe speranțe deșarte, visul a devenit realitate. Dincolo de controverse de orice fel, FCSB e liderul din SuperLigă, campioana României, echipa care domnește în sufletele a milioane de microbiști.

Cotele Superbet pentru SuperLigă sunt aici!

Aitana Bonmati demonstrează de ceva vreme că fotbalul feminin poate servi drept exemplu. A câștigat Balonul de Aur în 2023 și este un pilon atât pentru Barcelona (care joacă anul acesta în finala Ligii Campionilor la fete), cât și pentru naționala Spaniei. Cu fiecare șut și gol, a ochit și a țintit rezultate. Azi e și despre ea.

Cristina Neagu, un simbol pentru handbalul și sportul românesc, european, mondial, e regina rezultatelor perfect ticluite. Pune suflet și livrează rezultate, spectacol și recorduri. A înscris peste 1100 de goluri în Liga Campionilor la handbal feminin. Fanii speră la mai multe – povestea va continua.

Xabi Alonso este providențial pentru Bayer Leverkusen. Și-a condus echipa către câștigarea titlului în Bundesliga și către un nou record în fotbalul european: 49 de partide fără înfrângere (în competițiile interne și cele europene). Până ieri, germanii erau la egalitate cu Benfica, însă egalul din meciul de aseară cu AS Roma le-a adus întâietate. Xabi, regele neînvins.

Dortmund probabil că nu lăsa impresia la începutul sezonului din Liga Campionilor că va face ravagii. La modul pozitiv, bineînțeles. Pe 1 iunie, toți susținătorii lor vor avea suflete de copii și vor spera că formația lor preferată se va impune contra galacticilor de la Real Madrid. Dortmund a câștigat simpatii și aprecieri din toate direcțiile. Încoronarea e binevenită.

Jude Bellingham este pe val. Va fi cel mai scump jucător de la SuperEuropean și are șansa, împreună cu echipa Angliei, să își adjudece trofeul – naționala Albionului are cota 4.50 că va triumfa, pe primul loc în topul Anteposturilor de la Superbet, la egalitate cu Franța. Până atunci, poate să ridice și trofeul Ligii Campionilor alături de Real Madrid. E și el în topul încoronărilor de azi. Hey, Jude!

Verifică aici toate cotele Antepost de la Superbet pentru SuperEuropean!

Max Verstappen încheie en fanfare lista încoronărilor din sport. Pilotul de Formula 1 se confundă cu succesul: are nenumărate premii, nenumărate prezențe pe podiumul competiției și nenumărate motive să primească azi, în mod onorific, o coroană.

Conținut sponsorizat de Superbet