Bernie Ecclestone, fostul administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1, crede că britanicul Lewis Hamilton se va retrage din "Marele Circ".

Lewis HamiltonFoto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / Profimedia

"Acum câteva zile am vorbit cu tatăl lui (n.r. Anthony Hamilton) şi mi-am dat seama imediat că nu voia să vorbească despre viitorul fiului său, aşa că am discutat despre afaceri.

Cred că se retrage, că nu va mai concura anul viitor. Dezamăgirea sa la Abu Dhabi a fost prea mare şi îl înţeleg.

Acum l-a egalat pe Michael Schumacher la şapte tiluri şi este momentul perfect ca să-şi îndeplinească visul şi să devină un afacerist în domeniul modei", a spus Ecclestone pentru publicaţia elveţiană Blick.

Ce s-a întâmplat la Abu Dhabi, în ultima etapă a sezonului 2021 din Formula 1

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi și totodată primul său titlul mondial.

El a fost urmat de Lewis Hamilton, pe care l-a întrecut în ultimul tur, într-o nouă cursă controversată, cu haos în deciziile comisarilor FIA.

Cursa s-a jucat în ultima sa parte, după turul 53/58, în urma unui accident suferit de Nicholas Latifi (Williams), care a necesitat intrarea pe pistă a safety car-ului.

Înaintea accidentului, Hamilton conducea confortabil, cu peste 11 secunde avans faţă de Verstappen şi între cei doi se aflau cinci monoposturi întârziate cu un tur.

Iniţial, directorul de cursă şi şeful comisarilor FIA, Michael Masi, a decis că monoposturile întârziate rămân pe loc, apoi s-a răzgândit şi le-a permis acestora să revină în coada plutonului.

Această ultimă situaţie a "pulverizat" avantajul lui Hamilton şi i l-a plasat în "coaste" pe Verstappen, care între timp trecuse pe la boxe şi "încălţase" cauciucuri de compoziţie soft, transmite News.ro.

S-a mai concurat doar un tur, suficient pentru olandez să-l întreacă pe pilotul britanic, a cărui maşină era echipată cu pneuri dure uzate, şi să-i "sufle" titlul mondial.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: