​Max Verstappen l-a învins dramatic pe Lewis Hamilton și a câștigat titlul de campion al Formulei 1. Mercedes a acuzat tratamentul preferențial pe care l-ar fi primit RedBull la ultima etapă de la Abu Dhabi. Un lucru e clar: o regulă importantă va fi schimbată de FIA începând de sezonul viitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presiunea pe Michael Masi a fost una imensă la Abu Dhabi, șeful comisarilor de cursă din F1 fiind bombardat cu cerințe atât de la RedBull cât și de la Mercedes.

Într-un interviu pentru Auto Motor und Sport, Ross Brawn (directorul Formulei 1) a spus că o importantă regulă va fi schimbată începând de anul viitor.

Astfel, după ce Toto Wolff (Mercedes) și Christian Horner (RedBull) au pus constant presiune pe Michael Masi la Abu Dhabi, de anul viitor acest lucru nu va mai fi posibil.

Canalul direct de comunicare al directorilor de echipe cu șeful comisarilor nu va mai exista.

"Vom opri acest lucru anul viitor (linia directă de comunicare). Este inacceptabil ca șefii de echipă să-l pună pe Michael sub o asemenea presiune în timpul cursei.

Este ca și când antrenorii din fotbal ar negocia cu arbitri deciziile luate de aceștia" - Ross Brawn, pentru sursa citată.

Verstappen a devenit primul olandez care câștigă titlul în Formula 1, pilotul în vârstă de 24 de ani reușind să oprească hegemonia lui Lewis Hamilton în Marele Circ.

Victoria de pe Yas Marina Circuit îi va aduce olandezului o creștere substanțială a salariului său: de la 19.6 milioane de lire sterline la 31.5 milioane de lire sterline pe an.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: