Nicholas Latifi, pilotul Williams care a făcut accident cu 5 tururi înainte de final, ajutându-l astfel pe Max Verstappen să-l depășească pe Lewis Hamilton și să câștige titlul mondial, s-a declarat dezamăgit de modul în care a încheiat sezonul în Formula 1.

Nicholas LatifiFoto: Hoch Zwei / Zuma Press / Profimedia

"A fost o cursă grea astăzi şi ne-am luptat să ţinem ritmul. Spre sfârşitul cursei, am avut un duel cu Mick Schumacher şi am fost forţat puţin în exterior, dar corect, în virajul 9.

Anvelopele mele s-au murdarit din cauza rulării în afara pistei şi ulterior am făcut o mică greşeală şi, din păcate, am avut accident.

Evident, nu aşa am vrut să închei sezonul, aşa că este dezamăgitor”, a declarat Nicholas Latifi, potrivit racefans.com.

În același timp, Christian Horner, şeful echipei Red Bull, a declarat că Latifi va primi energizante de la aceștia pentru toată viața.

Înaintea accidentului, Hamilton conducea confortabil, cu peste 11 secunde avans faţă de Verstappen, iar între cei doi se aflau cinci monoposturi întârziate cu un tur.

Accidentul lui Latifi a necesitat introducerea safety car-ului fizic, iar Michael Masi, șeful FIA, a decis ulterior ca mașinile întârziate dintre Hamilton și Verstappen să depășească safety car-ul.

Această decizie l-a adus pe Verstappen chiar lângă Hamilton, permițându-i acestuia să-l depășească pe britanicul care avea pneuri uzate.

Deși Mercedes a contestat rezultatul, comisarii FIA au respins cererea echipei lui Hamilton, care a anunțat că va face apel la decizia inițială.

S-ar putea să te intereseze și:

FOTO Cele mai tari glume după victoria lui Max Verstappen în fața lui Lewis Hamilton

Reacția lui Max Verstappen după contestațiile depuse de rivalii de la Mercedes

Imaginea zilei după victoria dramatică a lui Max Verstappen în fața lui Lewis Hamilton

VIDEO Ultimul tur de la Abu Dhabi - Max Verstappen îl învinge dramatic pe Lewis Hamilton și devine campion al Formulei 1

Formula 1: Max Verstappen, campion mondial - A câștigat dramatic în fața lui Lewis Hamilton în ultimul tur de la Abu Dhabi