Teoriile conspirației au explodat după ce Max Verstappen l-a învins dramatic pe Lewis Hamilton la Abu Dhabi și a obținut primul său titlu mondial. Cu toate acestea, Bernie Ecclestone, fostul CEO al Formulei 1, susține că Mercedes nu are de ce să fie nemulțumită.

HotNews.roFoto: Hotnews

Max Verstappen l-a învins dramatic pe Lewis Hamilton și a câștigat titlul de campion al Formulei 1. Mercedes a acuzat tratamentul preferențial pe care l-ar fi primit RedBull la ultima etapă de la Abu Dhabi.

Verstappen a devenit primul olandez care câștigă titlul în Formula 1, pilotul în vârstă de 24 de ani reușind să oprească hegemonia lui Lewis Hamilton în Marele Circ.

Bernie Ecclestone este de părere că Mercedes nu are de ce să conteste rezultatul, mai ales că Lewis Hamilton a fost și el avantajat în cursa de la Abu Dhabi. Fostul șef al Formulei 1 până în 2020 a adăugat și că ar fi penibil ca Mercedes să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru tranșarea titlului mondial.

"E un nonsens să te consideri furat. Dacă ne gândim la rece, acum, după ce s-a terminat sezonul, să nu uităm că în primul tur de circuit Hamilton a tăiat acea șicană, după ce Verstappen nu a făcut nimic greșit. Și Lewis nu a fost pedepsit.

Ca atare, nu ar trebui să se plângă prea mult. Astfel de lucruri se întâmplă mereu în sport. Nu ar trebui să dăm vina pe directorul de cursă, a luat exact decizia care trebuia să fie luată.

Nu cred că ar trebui să ajungă la TAS, ar arăta tuturor că Mercedes nu știe să piardă", a declarat Bernie Ecclestone, conform Sky Sport.

Victoria de pe Yas Marina Circuit îi va aduce lui Verstappen o creștere substanțială a salariului său: de la 19.6 milioane de lire sterline la 31.5 milioane de lire sterline pe an.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: